Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Štochl po Švédech: Dlouho jsem nemohl usnout, ale snažím se to brát pozitivně

Dauhá – Snažil se, co mu síly stačily, ale ani on nedokázal zabránit debaklu české reprezentace proti Švédsku. Brankář Petr Štochl po čtrnáctigólové porážce 22:36 přiznal, že dlouho nemohl usnout a byl vzhůru až do pěti do rána. Během krátkého spánku se ale z porážky oklepal a už hledí dopředu na patrně klíčový úterní zápas s Egyptem.

Petr Štochl
zdroj: ČTK autor: Havlík Petr

"Strávil jsem dvě hodiny na dopingovce a pak jsem do pěti nemohl usnout. V hlavě jsem si to samozřejmě probíral. Nikoho netěší nepovedený zápas a ten zápas byl nepovedený skoro od celého týmu. Usíná se samozřejmě hůř, večery po takovémhle zápase jsou velmi nepříjemné," řekl Štochl.

"Ale je nový den, nová motivace a čeká nás Egypt. Snažím se i tuhle porážku brát pozitivně jako další zkušenost pro tým, kterou potřebuje," doplnil nejzkušenější hráč českého týmu.

Věří, že lekce od Švédů mužstvo psychicky nesloží. "Když jsme sem jeli, bylo nám jasné, že v těch prvních dvou zápasech bude složité bodovat. Jak jsme proti Francii uhráli slušný výsledek, tak proti Švédsku se projevilo, že ty týmy jsou kvalitativně jinde," řekl Štochl.

Hned úterní zápas s Egyptem může být z hlediska postupu klíčový. Z šestičlenné skupiny totiž půjdou do osmifinále čtyři týmy, a tak český celek nejspíš bude potřebovat ze zbylých tří duelů s Egyptem, Islandem a Alžírskem dvakrát vyhrát.

"Samozřejmě to vnímáme jako jedno z klíčových utkání. Ale nesmíme se na to upínat tak, jako že musíme. Je potřeba soustředit se na to, abychom ukázali, co v nás je. Pokud předvedeme výkon na hranici svých schopností, potom je šance uspět a může to s sebou nést postup," mínil Štochl.

Jako jeden z mála hráčů současného kádru pamatuje poslední měření sil s Egyptem na světovém šampionátu před osmi lety, kde Češi vyhráli 31:30. "Africké země se už nějaký čas projevují na světové scéně a občas se jim podaří nějaký slušný výsledek. Zvedli se i Jihoameričané, ten trend rozšiřování házené je zřejmý. Mě těší, že se to rozrůstá," uvedl Štochl.

Český celek by podle něj mohl uspět díky lepší taktické připravenosti. "Tyhle země mají rychlé, dynamické, šlachovité a technicky vybavené hráče, ale složitější je to s taktikou a disciplínou. To jim není až tolik vlastní. To může být cesta, jak je porazit. Donutit je naší kvalitní hrou k chybám, k tomu, aby hráli individuálně," dodal osmatřicetiletý gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články