Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Štochl po Islandu: První půle patřila k nejlepším v reprezentaci

Dauhá – Zatímco po prvních třech zápasech neměl příliš důvodu k radosti, po utkání s Islandem brankář Petr Štochl jenom zářil. Skvělým výkonem se podílel na výhře českých házenkářů nad severským soupeřem 36:25 a zároveň na udržení českých šancí na postup do vyřazovací části. "Jsem rád, že jsme zabojovali a ukázali charakter," řekl po zápase zkušený brankář, který si připsal hned 17 úspěšných zásahů.

Petr Štochl chytá jednu ze střel islandských hráčů
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Před zápasem se přitom necítil nejlépe. "Oba s Martinem Galiou jsme nakřáplí. Já míň, takže se trenéři asi nemuseli dlouho rozmýšlet, koho nasadit. S Martinem jsme si řekli, že budeme chytat jako jugoslávští brankáři. Budeme tam stát a oni nás budou trefovat," vtipkoval Štochl, jenž měl v utkání úspěšnost zákroků 41 procent.

"Teď vážně, připravovali jsme se na jejich hlavní střelce, které se nám podařilo eliminovat. Mám pocit, že Pálmarsson a Sigurdsson nám nedali skoro žádné góly, což bylo pro nás zásadní," pochvaloval si osmatřicetiletý gólman.

V prvních třech prohraných zápasech na turnaji se českým brankářům nevedlo a byli lehce kritizovaní, ale Štochl se tím nenechal rozhodit. "Média moc nesleduju, orientuju se podle pocitu ze svých výkonů. Nechal jsem si nahrát od videoanalytika veškeré moje akce na turnaji a podle toho se orientuju a funguje mi to," podotkl gólman německého klubu Füchse Berlín.

Těšilo ho, jak skvěle český tým zareagoval na hrozbu, že přijde o naděje na postup. "Jsem rád, že jsme zabojovali, ukázali charakter a zůstali ve hře o postup. To je pro nás nejcennější," řekl Štochl.

"První poločas patřil k nejlepším, které jsem v reprezentaci zažil. Na velkých akcích se nám často povedl jeden zápas, teď to chceme změnit. Jsme ve vývoji, bude to chvilku trvat. Chceme, aby podobné výsledky nebyly náhodné a byli jsme úspěšní delší dobu," doplnil Štochl.

Český celek potřebuje k postupu ze skupiny zvítězit v posledním duelu s Alžírskem a doufat, že Island neporazí Egypt, který má v Dauhá velkou podporu fanoušků. "Věřím, že Egypt vyhraje. Mají tady domácí prostředí, to je žene dopředu. Viděli jsme to na mistrovství světa v Tunisku, tady to zažívá Katar i Egypt. Ale pozor, náš hlavní problém je porazit Alžírsko," dodal Štochl.

Je nám líto, video expirovalo.
Štochl po zápase s Islandem: Na jejich střelce jsme se připravili a fungovalo to
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články