Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Start MS proti favoritkám a dobře známým tvářím. Mohla by to být naše výhoda, věří Kordovská

Čtvrteční úvodní vystoupení českých házenkářek na mistrovství světa ve Španělsku bude mít pro Kamilu Kordovskou speciální náboj. Reprezentační spojka díky angažmá v Bundeslize zná celou řadu hráček z výběru Německa, což by dle jejich slov mohla být výhoda. Sama proto věří, že výběr Jana Bašného má šanci favoritky porazit. Duel sledujte ve čtvrtek od 17:50 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky znají nominaci a připravují se na světový šampionát

"Na Němky se těším nejvíc. V jejich kádru je i několik bývalých spoluhráček nebo hráček, s kterými se znám z ligy. Takže to bude takové specifické. V Německu působí také Domča (Zachová) a Verča Malá, která tam má několik spoluhráček z Bietigheimu. Myslím, že by to mohla být naše výhoda, že některé hráčky známe," řekla Kordovská.

V Blombergu-Lippe, kterému aktuálně patří v bundesligové tabulce osmé místo, hraje od léta 2017. Přímo z klubu v německém výběru pro šampionát spoluhráčku nemá, dobře se ale zná s dánskou rodačkou Petersenovou, která v Blombergu ještě do loňského roku působila.

"Před šesti nebo sedmi týdny se jí povedlo získat německé občanství. Trenér ji nominoval na šampionát, takže jsem hodně zvědavá, jak se na střední spojce ukáže. V posledních přípravných zápasech měla první střední spojka Alina Grijseelsová trochu problémy s nohou, takže Silje odehrála docela velkou porci. Myslím, že to by také mohla být naše výhoda, že s ní nejsou tolik sehrané. Byla tak nějak hozená do vody," poznamenala Kordovská.

Na minulém mistrovství světa skončily Němky osmé. "Myslím, že tým mají stejně jako my celkem mladý, hodně omladily. Mají silné spojky, které hrají Ligu mistryň, mají suprová křídla, přes která dávají hodně gólů. Takže se budeme muset rychle vracet. Celkově mají opravdu kvalitní tým jako celek. Zároveň budou hodně nebezpečné z dálky, na levé spojce hraje Emily Bölková, na pravé Alicia Stolleová. Navíc i když vystřídají, pořád tam mají silné hráčky, které hrají třeba s Verčou Malou v Bietigheimu," podotkla Kordovská.

"Mají hodně široký kádr, spousta z nich už hrála na velké akci. Takže těch zkušeností bude na jejich straně asi víc než na naší. Myslím, že budou mít velké ambice. Ale myslím, že by nás taky mohly trochu podcenit. Bude to hratelný soupeř. Nemáme co ztratit, ale budeme bojovat," dodala třiadvacetiletá bývalá hráčka pražské Slavie.

Dalšími soupeřkami českého týmu v základní skupině budou Maďarky a Slovenky. Do další fáze postoupí první tři celky. "Maďarky odehrály několik kvalitních utkání na olympiádě. Několik z nich hraje v Lize mistryň, mají výborný tým. Slovenky bychom rozhodně neměly podcenit, už v kvalifikaci právě s Maďarkami ukázaly, že jejich hra je na vzestupu," řekla Kordovská.

"Všechny zápasy ve skupině budou těžké, ale na druhou stranu si myslím, že jsou hratelné. Házenkářské styly soupeřů by nám mohly sedět, není to jako s Norskem nebo Francií, což jsou týmy, proti nimž nám to nejde. Rozhodně se nepřipravujeme jen na Slovensko, chceme uspět ve všech utkáních. Cílem je postup ze skupiny," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články