Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Španělský gólman Vargas dával góly a deptal Makedonce, kteří musí o postup ještě zabojovat

Pohodové stvrzení postupu. Důležitý zápas skupiny B na mistrovství světa v házené Španělé proti Makedoncům vyhráli s náskokem jedenácti branek 32:21 a zahrají si s jistotou další fázi turnaje. Naopak Makedonci, které skvělými zákroky i dvěma vstřelenými góly deptal brankář Gonzalo Perez De Vargas, musí v posledním kole základních skupin porazit Island. V poslední hrací den základních skupin ve čtvrtek vysílá program ČT sport a web ctsport.cz dva šlágry. Od 17:55 Německo - Srbsko a od 20:10 Dánsko - Norsko.

Španělský brankář Gonzalo Perez de Vargas
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Marco Wolf

Osmadvacetiletý brankář Barcelony zářil. Pochytal 18 z 38 střel Makedonců s úspěšností výborných 47 procent, a dokonce si připsal dvě vstřelené branky hodem přes celé hřiště při častém risku soupeře bez brankáře. Udržel i nervy na uzdě v závěru při ranách na hlavu od makedonského pořízka Žarko Peševskiho a byl po zásluze vyhlášen mužem utkání.

První poločas ještě skončil těsným vedením Španělů 13:12. Ovšem na startu druhé půle Makedonci vyhořeli a v první desetiminutovce především zásluhou Vargase vstřelili pouze dva góly. Španělé trestali z kontrů, odskočili do vedení 18:12 a bylo rozhodnuto. Jejich nejlepším střelcem byl se šesti góly Aleix Gómez.

Je nám líto, video expirovalo.
One man show brankáře Vargase, střílel i góly

Ze skupiny B La Roja postupuje společně s Chorvaty, Makedonci jsou zatím o skóre na čtvrtém nepostupovém místě a musí si to rozdat v přímém souboji o třetí příčku s Islanďany.

Švédi udolali Katar a také postupují

Vicemistři Evropy ze Švédska si ve skupině D v Kodani zajistili postup díky těsné výhře 23:22 nad Katarem. Asijský tým má i po třetí porážce ze čtyř zápasů stále teoretickou naději, situaci však mají v rukou Egypťané. Ti si po remíze 30:30 s Maďarskem zajistí pokračování na turnaji v případě čtvrtečního vítězství nad outsiderem Angolou.

V předchozích dnech si zajistili postup spolupořadatelé Němci, obhájci titulu Francouzi, olympijští vítězové Dánové, vicemistři světa Norové a Chorvaté.

Mistrovství světa házenkářů v Německu a Dánsku:

Skupina B (Mnichov):

Japonsko - Island 21:25 (12:13), Chorvatsko - Bahrajn 32:20 (19:9), Makedonie - Španělsko 21:32 (12:13)

Skupina D (Kodaň):

Angola - Argentina 26:33 (12:17), Maďarsko - Egypt 30:30 (14:14), Katar - Švédsko 22:23 (11:10).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články