Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Soupeřem českých házenkářů v boji o MS je znovu Srbsko

Vídeň - Čeští házenkáři se v baráži o účast na mistrovství světa 2011 ve Švédsku utkají se Srbskem, s kterým svedli neúspěšný souboj o start na minulém šampionátu v Chorvatsku. Rozhodl o tom dnešní los ve Vídni. První zápas se bude hrát 12. či 13. června a odveta se uskuteční o týden později. Na minulou baráž se Srbskem nemají čeští reprezentanti příjemné vzpomínky. V červnu 2008 v Zubří zvítězili v prvním utkání 38:33 a vypracovali si slibnou výchozí pozici. V odvetě v Niši však svěřenci tehdejšího trenéra Pavla Pauzy prohráli stejným rozdílem 24:29 a podle pravidla o počtu vstřelených branek na půdě soupeře na závěrečný turnaj nepostoupili.

Do letošního dvojzápasu půjdou hráči pod vedením slovenského kouče Martina Liptáka povzbuzeni osmým místem na končícím evropském šampionátu v Rakousku, kde vyrovnali nejlepší český výsledek za poslední desetiletí. Naopak Srbové vypadli už v základní skupině, v níž po úvodní remíze s Islandem podlehli Dánsku i Rakousku.

Dvojice pro baráž:

Srbsko - Česko, Rakousko - Nizozemsko, Norsko - Litva, Slovinsko - Maďarsko, Německo - Řecko, Slovensko - Ukrajina, Rumunsko - Rusko, Dánsko - Švýcarsko, Portugalsko - Španělsko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články