Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v softballu 2024 Mexiko

Solák gólem téměř s klaksonem skolil Plzeň, Karviná má ve finále mečbol

Další nervy drásající utkání se šťastným koncem pro Karvinou nabídlo extraligové finále házenkářů. Slezané v Plzni vyhráli brankou Dominika Soláka v samotném závěru 27:26 a po předchozím úspěchu na "sedmičky" vedou v sérii 2:1 na zápasy. O zisku 13. mistrovského titulu proto budou moci rozhodnout v sobotu na domácí palubovce.

Dominik Solák z Karviné v akci
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Hrdinou třetího finále byl opět Solák, který předchozí střetnutí poslal v závěru do "sedmimetrové loterie". Tentokrát strhl vítězství na karvinskou stranu dvě sekundy před koncem. Plzeň se sice krátce nato chvíli radovala z vyrovnání, jenže střela Milana Škvařila prošla do sítě po vypršení času.

Je nám líto, video expirovalo.
Infarktový závěr a ohlasy 3. finále Plzeň – Karviná

Slazané zvládli třetí boj o titul, do něhož vstoupili impozantně vedením 5:1. V poločase měli k dobru minimální možný náskok a ten nakonec uhájili. "Bylo to vypjaté, což ve finále bývá, se šťastným koncem pro nás. Jedeme do Karviné s mečbolem a doufám, že to urveme," řekl s šesti trefami nejlepší karvinský střelec Matěj Nantl v České televizi.

Pokud by se Plzni podařilo v sobotu sérii vyrovnat, rozhodlo by se o házenkářském mistrovi ve středu. "Celý druhý poločas jsme dotahovali, v závěru jsme se naposledy nadechli, bohužel to nevyšlo," litoval Škvařil. "Prohráli jsme takhle druhý zápas. Doufám, že to v Karviné zvládneme," doplnil.

Baník usiluje o double, Český pohár vybojoval na začátku března.

Plzeň – Karviná 26:27 (13:14)

Nejvíce branek: Kosteski 6, Škvařil 4, Melich, Bláha a Douda po 3 – Nantl 6, Patzel 5, Solák 5/2. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články