Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Složení Final Four je jasné, o pohár si zahrají házenkáři Plzně či Karviné

Praha – Český pohár házenkářů zná složení Final Four, ze kterého vzejde nový vítěz. Mezi nejlepší čtyři se dostali obhájci titulu z Karviné, Hranice a také ligový mistr Plzeň, který ještě o víkendu bojoval s epidemií a duel extraligy musel odložit.

Západočeši o postupu ze čtvrtfinále rozhodli vítězstvím v Zubří 30:28. Lovosice doma porazily po skvěle zvládnutém závěru pražskou Duklu 35:31, Hranice zdolaly extraligového nováčka Nové Veselí 31:29 a Karviná postoupila přes Brno už v úterý po výhře 30:25.

Dukla přitom v Lovosicích vedla až do 54. minuty, kdy měla k dobru dva góly (30:28), domácím se ale podařil dokonalý obrat a závěrečné minuty vyhráli poměrem 7:1.

"Po dobrém závěru první půle jsme chtěli srovnat stav, ale i přes dobrou práci obrany jsme následně dělali chyby v postupném útoku. Pak se nám konečně podařilo hru konsolidovat, do hry jsme poslali tři naše 'ostré' spojky Jelínka, Motla a Boučka, kteří svým pohybem dokázali přehrávat obranu soupeře. Díky tomu jsme dokázali zápas srovnat a měli v něm větší vůli po vítězství," řekl lovosický kouč Václav Toman.

Český pohár vyvrcholí po letech turnajem Final Four, jehož dějištěm bude 28. a 29. ledna Brno.

Český pohár házenkářů - čtvrtfinále:

Lovosice - Dukla Praha 35:31 (13:15), Zubří - Plzeň 28:30 (15:18), Hranice - Nové Veselí 31:29 (17:9), Brno - Karviná 25:30 (15:15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články