Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slovinci se cítí poškozeni, kvůli rozhodčím zvažují odjezd z evropského šampionátu

Házenkáři Slovinska hrozí, že na protest proti sporným výrokům sudích předčasně odcestují z mistrovství Evropy v Chorvatsku. Bronzové medailisty z loňského světového šampionátu pobouřil především závěr pondělního utkání proti Německu, které z kontroverzní sedmičky vyrovnalo v poslední sekundě na 25:25.

Házenkáři Slovinska v diskuzi s rozhodčími
zdroj: imago sportfotodienst autor: Tilo Wiedensohler

"Co se tady děje, přesahuje všechny meze," rozčiloval se v Záhřebu sekretář slovinského svazu Goran Cvijič. "Svaz vážně uvažuje o tom, že tým Euro opustí. Na druhou stranu jsme si vědomi negativních důsledků, které by toto rozhodnutí mělo na další generace," dodal.

Slovinci začali mluvit o odjezdu poté, co evropská federace EHF zamítla jejich protest proti výsledku pondělního zápasu. V jeho závěru totiž rozhodčí umožnili po dlouhé konzultaci u videa Němcům házet sedmičku za to, že bránili ve středovém kruhu jejich poslední rozehrávce.

Představitelé slovinského týmu si stěžovali na sudí už po úvodním duelu ve skupině C proti Makedonii (24:25). Ve středu se má národní mužstvo utkat v závěrečném střetnutí s Černou Horou o třetí postupové místo.

Sestřih utkání mezi Slovinskem a Německem včetně kontroverzního závěru:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články