Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovensko i napodruhé. Čeští házenkáři si v přípravě podmanili federální derby

I druhé přípravné utkání proti sousednímu výběru Slovenska zvládli čeští házenkáři na výbornou. Po sobotním vítězství 33:27 v Kutné Hoře přitvrdili v obraně a znovu si tak připsali výhru 29:23. Šestkrát se trefil nejlepší český střelec duelu Jakub Hrstka, z toho tři góly dal ze sedmimetrového hodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi v přípravě zdolali Slovensko i napodruhé

Národní tým nedělním zápasem zakončil aktuální přípravný blok, během něhož odehrál šest zápasů a připsal si jedinou porážku. Sabatého svěřenci nejprve na konci prosince remizovali a zvítězili v Lotyšsku, poté na turnaji ve Francii podlehli Egyptu a zdolali Nizozemsko a následně v Kutné Hoře dvakrát vyhráli nad Slovenskem. V březnu české mužstvo čeká pokračování evropské kvalifikace.

Český celek měl odvetu se Slováky, kteří se rovněž neprobojovali na probíhající mistrovství světa, stejně jako sobotní duel pevně pod kontrolou. Domácí favorit v Kutné Hoře ani jednou v utkání neprohrával a postupně navyšoval náskok. V poločase Sabatého svěřenci vedli 16:11 poté, co skóre těsně před pauzou z poslední devítky uzavřel Kašpárek.

Po změně stran Slováci přidali a ve 41. minutě snížil Ďuriš na rozdíl tří branek. Poté český tým několikrát podržel brankář Hrdlička a Hrstka upravil na 23:19. Po snižující trefě skórovali domácí třikrát za sebou, odskočili do šestibrankového vedení a závěr už s přehledem zvládli.

"Zápasy se Slovenskem jsme hráli proto, abychom viděli progres a zároveň se ukázaly věci, které bychom naopak měli zlepšit. Druhé utkání bylo oproti tomu prvnímu odlišné. Proměnili jsme útočnou fázi, Slovensko bránilo 1-5. Takže šlo o dva absolutně jiné zápasy, i když je třeba rozdíl v gólech stejný," řekl v nahrávce pro média Sabaté.

"Jsem spokojený nejen s nedělním výkonem, ale také s odvedenou prací za poslední dva týdny. Máme v národním týmu konkurenci, což je fantastické. Musíme pokračovat v růstu, s pokorou a ambicí zároveň. Hodně se každopádně líbí naše mentalita, v týmu jsou velcí bojovníci. To je cesta k tomu se posouvat. A věřím, že se posouvat budeme," dodal španělský kouč, který vede českou reprezentaci od února.

Česko - Slovensko 29:23 (16:11)

Sestava a branky Česka: Hrdlička, Mizera - Hrstka 6/3, Piroch, Kocich 1, Štěrba, Kašpárek 3, Babák 3, Trkovský 2/1, Šlachta, Harabiš 4/1, Klíma, V. Patzel 3, Douda, Březina 1, Zeman 2, Režnický 2, Blecha 2.

Nejvíce branek Slovenska: Fenár 4. Rozhodčí: Friedel, Kučerka (oba Česko). Vyloučení: 4:4. Diváci: 463.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články