Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slávistky otočily šlágr s Michalovcemi a vysloužily si pivo od trenéra

Házenkářkám pražské Slavie se v interlize proti nejlepšímu slovenskému celku poslední dekády daří. Na podzim na jeho palubovce urvaly cennou remízu a v hostivickém azylu utkání 20. kola zvládly otočit na 28:26. Díky sérii pěti výher se na svého soupeře bodově dotáhly, před nimi je jenom suverén z Mostu. Trenér František Urban tak splnil svůj slib a pozval své hráčky na pivo.

Utkání Iuventa Michalovce – DHC Slavia Praha
zdroj: Facebook - Iuventa Michalovce autor: Facebook - Iuventa Michalovce

Slavia přivítala Michalovce v Hostivici u Prahy a první poločas o gól prohrála. Vyrovnat se Pražankám poprvé povedlo až jedenáct minut před koncem a od 51. minuty se po brance své nejlepší střelkyně v zápase Adriany Míšové dostaly do vedení, které už nepustily.

Slávistky si díky vítězství nad slovenskými mistryněmi z uplynulých devíti sezon zasloužily slíbené pozvání na pivo od svého kouče Františka Urbana, jenž v Michalovcích dříve trénoval. V tabulce oba týmy ztrácejí devět bodů na suverénní Most a mají jednobodový náskok před čtvrtou Porubou, jež má utkání k dobru.

Čtvrté postupové místo do semifinále českého play-off drží Olomouc, i když dnes překvapivě prohrála 28:30 na palubovce předposledního Hlohovce. Hanačky mají stále tříbodový náskok před Pískem, který podlehl 22:23 sousedovi v tabulce Zlínu.

V dalších sobotních zápasech Dunajská Streda přestřílela Veselí 36:31 a slovenský duel zvládla lépe Šala, jež zvítězila v Bánovcích nad Ondavou.

Písek - Zlín 22:23 (12:14) Nejvíce branek: Kvášová 10/2, Svobodová 4, Benešová 3 - Kolářová a Kříčková po 6, Ševčíková 3/2.

Dunajská Streda - Veselí nad Moravou 36:31 (19:16),

Hlohovec - Olomouc 30:28 (15:12),

Slavia Praha - Michalovce 28:26 (14:15)

Bánovce nad Bebravou - Šaľa 13:27 (8:10).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články