Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Slávistky mečbol neproměnily. Most vyhrál a vynutil si další finále

Praha - Házenkářky Mostu vyhrály druhé finále českého play-off interligy na hřišti Slavie 27:20 a vynutily si rozhodující třetí duel, jenž se bude hrát v neděli od 19:30 opět v Praze. Bronzové medaile získala Poruba. 

Utkání Slavia - Most
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia zvítězila minulou neděli v Mostu 28:22 a dnes mohla získat první titul od roku 2010. Šampionky z předchozích tří sezon však první mečbol rázně odvrátily. "Vůbec se nám nepovedla obranná fáze. Trápily jsme se i v útoku, daly jsme jen dvacet branek na domácím hřišti, což je hrozně málo. Nedařila se nám střelba z dálky," řekla trenérka Slavie Petra Vítková.

Baník od prvního gólu vedl a postupně navyšoval skóre. I díky skvělému výkonu brankářky Müllnerové vedly hráčky Mostu po poločase o sedm gólů 15:8 a tento náskok si po pauze v poklidu pohlídaly. Pětkrát se trefily Súkenníková a Szarková.

"Prezentovali jsme se velmi dobrou hrou. Oproti domácímu zápasu jsme zlepšili skoro všechno a jsem hodně spokojený. Vyšel nám začátek, kdy jsme proměňovali šance a naopak nedovolovali soupeřkám skórovat. Šlo v podstatě o stejný zápas jako před týdnem, jen se obrátily role," pochvaloval si mostecký kouč Peter Dávid.

S dalším jednostranným duelem v neděli nepočítá. "Čekám vyrovnaný zápas, bude to otevřené a věřím, že vyhrajeme," řekl. Slávistky budou chtít na druhý zápas zapomenout. "Nic není ztraceno. My jsme si postupem do finále splnily cíl, a proto bude v zítřejším zápase všechno otevřené. Dáme do toho všechno," uvedla Vítková.

Další tři série o umístění dnes druhými duely skončily. Třetí místo obsadila Poruba, jež i podruhé porazila Zlín, tentokrát doma 26:20. Pátá je Olomouc po vítězství nad Veselím a sedmé místo patří Písku, jenž poslal do první ligy Plzeň.

Je nám líto, video expirovalo.
Mostečanky se vrátily do série, snížily finále proti Slavii na 1:2

Slavia Praha - Most 20:27 (8:15)

Nejvíce branek: Pešková 4, Kutlvašrová 3, Galušková 3/2 - Súkenníková 5, Szarková 5/3, Chmelařová a Jeřábková po 4. Stav série: 1:1. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy