Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia v Chorvatsku zvládla i druhý zápas a postoupila do čtvrtfinále

Sveti Ivan Zelina (Chorvatsko) - Jediným házenkářkým týmem v evropských pohárech zůstává Slavia, která zvládla dvojzápas s chorvatskou Zelinou a postoupila ve Vyzývacím poháru do čtvrtfinále. V obou osmifinálových duelech zvítězily české házenkářky o gól, nyní 19:18.

Pražanky sice opakovaně ztratily čtyřbrankové vedení, vyrovnanou koncovku ale přece jen rozhodla v jejich prospěch proměněnou sedmičkou křídelní hráčka Martina Jonášová. V poločase o gól vedl chorvatský celek, nakonec však Slavia zopakovala nejtěsnější vítězství a radovala se z postupu. Zelina naproti tomu nedokázala navázat na předloňské čtvrtfinále.

Slavii přitom v odvetě chyběla reprezentantka Hana Kutlvašrová, jež si v prvním utkání poranila palec. "Bylo to tvrdé a náročné a všem holkám patří velká pochvala. Dle mého názoru můžeme hrát i lépe, ale tyhle zápasy byly především o bojovnosti. Dnes jsme hráli na hraně sebeobětování a zaslouženě jsme postoupili," uvedl manažer Slavie Richard Toman.

Svěřenkyně trenéra Tomáše Hlavatého prokázaly dobrou formu už v interlize, kde porazily vedoucí Michalovce. Slavia absolvovala oba pohárové zápasy na palubovce soupeře, protože v termínu domácí odvety neměla volnou halu.

Do čtvrtfinále vedle Slavie a Hööru prošly francouzské kluby Mios Biganos a Issy, dále turecký Ardesen, srbský BMS Milenium, ukrajinský Lvov a nizozemský Quintus. Pražanky poznají dalšího protivníka po úterním vídeňském losování.

Odvetné utkání osmifinále Vyzývacího poháru házenkářek:

RK Zelina - Slavia Praha 18:19 (10:9)

Nejvíce branek: Šeričová 7, Pavlovičová 6 - Knedlíková 5, Selucká 4, Jonášová 3. Rozhodčí: Dojčinov, Gorecov (oba Bul.). Sedmimetrové hody: 3/2 - 1/1. Vyloučení: 2:2. Diváci: 700. První zápas 23:24 (hráno rovněž v Chorvatsku), postoupila Slavia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články