Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia si v prvním finále poradila s Mostem a má nakročeno k titulu

K titulu v házenkářské interlize mají lépe nakročeny hráčky Slavie. Pražanky v prvním finále porazily Most 32:26 a nakročily k prvnímu titulu po třinácti letech. Odveta se hraje příští sobotu v Mostě.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Slavie nakročily k titulu

Slávistky díky pevné obraně vedly už po poločase 19:12, po změně stran svěřenkyně trenéra Jana Salače navýšily náskok až na jedenáct branek. Mostečanky v závěru hlavně díky autorce deseti gólů Charlotte Cholevové snížily na konečných 26:32. V play-off prohrály poprvé po dvaceti zápasech.

"Jsme velmi zklamané, protože jsme se podle mne celý týden připravovaly velmi dobře. Dnešní zápas nám bohužel vůbec nesedl, ale je to jen první poločas, a jestli Most něco umí perfektně, tak je to hrát do poslední vteřiny. Šanci určitě máme a budeme bojovat až do konce," řekla České televizi Cholevová.

"Obrana byla skvělá po celý zápas, ne jenom nějaké úseky, což mi strašně pomohlo. Doufám, že si to tahle příští týden přivezeme i do Mostu," doplnila domácí brankářka Petra Kudláčková, která k výhře přispěla 11 úspěšnými zákroky.

Slavie útočí na osmý titul v samostatné historii, naposledy slavila v roce 2010. Od té doby byla sedmkrát ve finále, ale ani jednou neuspěla, z toho šestkrát prohrála s Mostem. Černí andělé naopak v play-off naposledy podlehli v roce 2017 právě Slavii v úvodním finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články