Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Senzace se nekoná, házenkářky prohrály s Norskem a na MS skončily

Novi Sad - Pro české házenkářky skončilo mistrovství světa v Srbsku vysokou osmifinálovou porážkou 21:31 s Norskem. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného držely s obhájkyněmi titulu a olympijskými vítězkami krok pouze v úvodní čtvrthodině, poté je favoritky neúprosně semlely drtivou ofenzivní sílou. České hráčky na turnaji zakončily své účinkování s bilancí dvou výher a čtyř proher.

Iveta Luzumová v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Alex Wipf

Český celek do zápasu vstoupil slibně. Hrbková se Štěrbovou z prvních dvou útoků zavěsily ze spojek a po dvou minutách z toho bylo vedení 2:0. Horkého aspiranta na celkové vítězství v turnaji tím ale z rovnováhy nevyvedly. Seveřanky brzo roztočily svůj ofenzivní kolotoč na plné obrátky a soupeř v defenzivě nevěděl, kde mu hlava stojí.

Norsko se v osmé minutě ujalo vedení 4:3 a jeho psychická pohoda letěla s každou povedenou akcí nahoru. Češky vypadaly chvilkami bezbranně. Obhájkyně titulu rozkládaly jejich obranu s neúprosnou pravidelností ze spojek, přes pivota i z křídel. Na kreativní útok Seveřanek nezabíralo nic. Na konci jejich akcí se nejčastěji zjevovaly Lökeová s Mörkovou. Mezi 12. a 21. minutou narostl stav z 6:5 na 12:6, po norském uragánu v závěru půle činil český deficit už devět gólů.

Dílo zkázy favorit dokonal v začátku druhého poločasu. Výtečně chytající Solbergová sedm minut Češkám nepustila gól, zatímco norské spojky si na protější straně otevřely střelnici a po šňůře čtyř gólů se za stavu 23:10 řešila už jen otázka skóre. Rodící se katastrofu přibrzdil střelecký výpadek Norska. I díky střídající brankářce Satrapové dlouhých třináct minut neskórovalo a Češky toho využily alespoň ke snížení. Po šňůře čtyř branek stáhly dokonce na 18:26, ale závěr už byl znovu v režii soupeře.

Norsko - Česká republika 31:21 (19:10)

Sestava a branky ČR: Raníková, Satrapová - Knedlíková, Keclíková 1, Chrenková 1, Poznarová, Salčáková 2, Růčková, Kutlvašrová 2, Černá 1, Vítková 1, Luzumová 6/4, Hrbková 4, Šterbová 2, Cerhová 1, Selucká. Rozhodčí: Marina, Minore (oba Arg.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 5/4. Vyloučení: 2:4. Nejvíce branek Norska: Mörková a Lökeová po 5, Nöstvoldová 4/1.

Jan Bašný (ČR): "Vydrželi jsme s nimi hrát rovnocenně možná deset minut, potom se bohužel projevila jejich síla v rychlosti. Nebyli jsme schopni zareagovat na jejich rychlou hru. Prostě jsme na ně neměli. Jestli chceme hrát se silnými evropskými týmy vyrovnané partie, musíme být v top formě. Ne jedna dvě hráčky, ale osm deset. Jinak zaostáváme. Takové zápasy se nám dařily, bohužel tenhle šampionát nás z různých důvodů nezastihl v plné formě. Neměli jsme možnost z důvodů různých opakovaných zranění se na něj připravit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články