Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Sabaté zůstává. Házenkářský trenér pokračuje po nepovedeném ME

Xavier Sabaté bude i v dalších letech trenérem mužské házenkářské reprezentace. Španělský kouč dostal důvěru od vedení i po nevydařeném evropském šampionátu, kde tým skončil již v základní skupině. 

Xavier Sabaté udílí pokyny českým házenkářům
zdroj: handball.cz

Český celek na uplynulém evropském šampionátu zaznamenal porážky s favorizovaným Dánskem a Portugalskem a vítězství nad Řeckem. Sabatého svěřenci obsadili v základní skupině nepostupové, třetí místo a celkově skončili na turnaji patnáctí.

Svazový prezident Ondřej Zdráhala už po druhém utkání s Portugalskem připustil, že ve hře může být i trenérův konec. Situací se poté opakovaně zabývala exekutiva. Na jednání si vyslechla Sabatého hodnocení uplynulého mistrovství a poté rozhodla, že bude pokračovat v nastaveném systému mužské reprezentace.

Sedmačtyřicetiletý španělský kouč tak český tým povede i na začátku května ve dvou zápasech play-off kvalifikace mistrovství světa proti Rumunsku. Sabaté na lavičce národního mužstva předloni na konci února nahradil Rastislava Trtíka a smlouva s českým svazem mu vyprší po této sezoně. Za trenéra se ve svých vyjádřeních opakovaně postavili hráči.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články