Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

S Německem je vyšší šance na vítězství, říká Bašný

Novi Sad – České házenkářky vstoupily do světového šampionátu v Srbsku prohrou s Maďarskem, v základní skupině je však čekají důležitější duely. Například pondělní s Německem a zejména úterní s Tuniskem, který může rozhodnout o postupu ze skupiny, který je dle trenéra Jana Bašného cílem českého celku. 

Češky v prvním utkání nestačily na Maďarsko. Problémem byl zejména druhý poločas a velké množství chyb, Německo by však týmu mělo vyhovovat více. "Utkání bude stejně těžké jako proti Maďarkám. Šance na lepší výsledek je ale o něco vyšší. Německý styl hry by nám měl vyhovovat," myslí si Bašný.

Proti bronzovým medailistkám z ME Maďarkám nehrály Bašného svěřenkyně v prvním poločase špatně. "Ve druhém poločase jsme se ale nevyvarovali většího množství technických chyb, nedařila se nám přechodová fáze do útoku a zbytečně jsme ztráceli míče. K tomu se přidala špatná obrana a my jsme neměli svou obvyklou sílu, abychom je přehráli."

Reprezentantky se musí upínat k dalším zápasům. "V naší skupině je vyloženým outsiderem tým Austrálie. S tím bychom si měli poradit jednoduše." Podle Bašného půjde zejména o zápas s Tuniskem, který dost možná bude rozhodovat o dalším osudu českého celku.

Atmosféra je zatím v hracím městě skupiny D Novém Sadu spíše klidnější, bouřlivější se čeká spíše až v dalších fázích turnaje. "V první hrací den fanoušci přišli, do Maďarska ani Rumunska to není daleko. Zastoupení mají i čeští fanoušci. Samozřejmě ta sedmi, osmitisícová hala, která zde je, zaplněná není. Myslím si ale, že finálová fáze v Bělehradu bude v tomto ohledu pro organizátory úspěšnější," dodal Bašný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články