Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Reprezentaci házenkářek povede Bašný

Praha - Novým trenérem české reprezentace házenkářek se stal Jan Bašný. Nahradil Jiřího Tkadlece, který u týmu působil čtyři roky a po neúspěšné kvalifikaci o mistrovství Evropy mu skončila smlouva. Sedmačtyřicetiletý Bašný dlouhodobě trénuje ve Francii a u národního týmu vytvoří dvojici se zlínským asistentem Dušanem Polozem. Bašný podepíše dvouletou smlouvu, a pokud se mu podaří probojovat na vrcholný šampionát, což se jeho předchůdci ani jednou ze tří pokusů nepovedlo, bude spolupráce prodloužena o další rok.

"Máme tak slabý koeficient, že když už se dostaneme z předkvalifikace, narazíme na těžkého soupeře v play-off. Nebude to jednoduché ani nadále, ale musíme se pokusit společně udělat cokoliv proto, aby se tato situace změnila," uvedl na svazových stránkách nový kouč.

Bašný momentálně trénuje muže v Ajjaciu, v minulosti ale vedl například ženy Besanconu. Nad nabídkou trenérské práce u národního týmu neváhal. "Jen jsme řešili organizační věci, aby se dalo vše skloubit. Šlo jen o to dohodnout se s prezidentem Ajjacia a zkombinovat oba termínové kalendáře," vysvětlil Bašný.

V domácí interlize mu bude s vytipováváním hráček pomáhat Poloz, ale hlavní kouč prý má beztak o hráčkách přehled. "Nejdu do neznáma. Sleduji všechny zápasy interligy i reprezentace v televizi, snažím se získávat pravidelně informace, takže přehled mám," řekl.

Jeho první akcí s družstvem by měl být na podzim mezinárodní turnaj v Chebu. Podle svazu ale není ještě vyloučeno, že se český tým zúčastní první fáze kvalifikace na další mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články