Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Reprezentaci bude na MS chybět Horák, raději chce být s rodinou

Čeští házenkáři se na lednovém mistrovství světa v Egyptě budou muset obejít bez zkušeného Pavla Horáka. Osmatřicetiletý obránce bundesligového Kielu se z reprezentace omluvil, a to zejména z rodinných důvodů. Se svými nejbližšími nebyl v osobním kontaktu od července. Na Silvestra po finálovém turnaji Ligy mistrů by chtěl za rodinou vyrazit, MS začne 13. ledna.

"Kvůli koronavirovým opatřením jsem neměl šanci přijet domů za dětmi. Oni byli celou dobu ve Varnsdorfu a já si různě cestuju. Minimálně týden se chci klukům věnovat, aby měla jejich maminka čas i sama na sebe," prohlásil Horák.

Kvůli současné situaci ve světě se mu ani do Egypta dvakrát nechtělo. A podobně jako řada osobností zastává spíše názor, že by se šampionát neměl ani konat. "Lidé nesmí cestovat a najednou se sletí do Egypta týmy ze všech koutů světa. Člověk si nemůže jít zahrát ani amatérský fotbálek a házená uspořádá takové představení. Je to moc velké riziko. Diktát peněz na úkor zdraví lidí. Jiný smysl mi to nedává," konstatoval Horák.

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš jeho omluvenku respektovali. "Pavlovy důvody chápeme a akceptujeme. Rozhodně si nemyslím, že by tohle byl jeho konec v reprezentaci. Přislíbil nám, že nám v budoucnu pomůže, na tuto akci ale nepojede," uvedl Filip. "Pavlovo umění, energie a zkušenost týmu chybět bude, ale otevírá to příležitost dalším hráčům, kteří získají v Egyptě obrovský herní prostor a veliké zkušenosti, které nám v budoucnu mohou pomoci," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články