Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Reprezentace házenkářek bude při červnovém losu ME ve čtvrtém koši

V posledním ze čtyř výkonnostních košů budou české házenkářky při losu mistrovství Evropy. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného tak mají jistotu, že na prosincovém šampionátu v Norsku a Dánsku nenarazí na Slovinsko, Polsko a Chorvatsko. Informovala o tom evropská federace EHF.

Češky se na ME dostaly poté, co EHF kvůli pandemii koronaviru zrušila zbytek rozehrané kvalifikace a rozhodla, že na Euro postoupí stejné týmy, jaké se představily na předloňském mistrovství. Bašného celek figuroval po dvou z šesti kol kvalifikace s dvěma výhrami na postupovém druhém místě ve své skupině.

Reprezentační výběry budou při losu rozděleny podle pořadí na minulém Euru. Češky před dvěma lety obsadily předposlední 15. místo, proto byly zařazeny do čtvrtého koše. V nejsilnějším prvním koši jsou obhájkyně zlata Francouzky, Rusky, Nizozemky a Rumunky.

Los šampionátu se uskuteční 18. června ve Vídni. Mistrovství Evropy je na programu od 3. do 20. prosince v Norsku a Dánsku. Češky se na něm představí potřetí za sebou.

Losovací koše:

1. koš: Francie, Rusko, Nizozemsko, Rumunsko.
2. koš: Norsko, Švédsko, Maďarsko, Dánsko.
3. koš: Černá Hora, Německo, Srbsko, Španělsko.
4. koš: Slovinsko, Polsko, Česko, Chorvatsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články