Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

První půlka dobrá, druhá už ne. Házenkářky prohrály v přípravě s favorizovaným Nizozemskem

Porážkou vstoupily do přípravného turnaje Golden League české házenkářky. Proti favorizovaným Nizozemkám zvládly dobře první půli, po které držely remízu. V druhé části už však na domácí výběr nestačily a padly 29:37.

Svěřenkyně norského trenéra Benta Dahla po vyrovnané první půli držely v Eindhovenu s vysokým favoritem krok ještě do poloviny druhého dějství, v závěru už ale dominovaly mistryně světa z roku 2019. Deseti brankami se blýskla nejlepší střelkyně zápasu česká opora Markéta Jeřábková.

Český celek se na prestižním turnaji utká s třemi z pěti aktuálně nejlepších týmů světa. V sobotu nastoupí proti Dánsku a v neděli uzavře účinkování v Eindhovenu soubojem s úřadujícími světovými a evropskými šampionkami z Norska. Turnaj je pro Dahlův výběr generálkou na dubnové play-off kvalifikace mistrovství světa proti Švýcarsku.

Češky proti velkým favoritkám začaly nebojácně a po úvodním dějství překvapivě držely remízu 16:16. "V první půli jsme hráli velmi dobrou házenou. Mohli jsme dát i skoro 20 gólů a mohli jsme dokonce po první půli vést," řekl v nahrávce pro média Dahl. "Dostaly jsme jen šest gólů z postupného útoku, deset z rychlého poté, co jsme udělaly nějakou technickou chybu. Obrana fungovala a i v útoku to bylo dobré, daly jsme 16 branek," uvedla spojka Kamila Kordovská.

V závěru ukázaly Nizozemky, které mají na rozdíl od českého týmu již jistou účast na prosincovém mistrovství světa, větší zkušenost. "Výsledkově to fakt neodpovídá průběhu. Do 45. minuty jsme se držely, bylo to vyrovnané. Možná nám trochu došla šťáva. Zároveň jsme nezvládly přesilovky a dělaly jsme zbytečné technické chyby, které Nizozemky trestaly trháky," řekla Kordovská.

"Utkání nebylo o konci druhé půle. Zaprvé jsem velmi pyšný na tým, protože jsme hráli velmi dobrou házenou. Deset minut před koncem jsme prohrávali o čtyři góly. Stále nejsme na úrovni Nizozemska, ale velkou část zápasu nebyl vidět rozdíl. V závěru jsme udělali několik individuálních technických chyb, to byl rozdíl v druhé půli. Nejsem smutný, převládají pozitiva nad zklamáním," dodal Dahl, který vede českou reprezentaci od léta.

Nizozemsko - Česko 37:29 (16:16)

Sestava Česka: Kudláčková, Novotná - Polášková, Kordovská 2, Andrýsková, Šustáčková 2, Šustková, Stříšková, Stellnerová 1, Kuxová, Franková 2, Zachová, Kovářová, Jeřábková 10, Malá 6, Cholevová 6.

Nejvíce branek Nizozemska: Dulferová a Malesteinová po 7. Rozhodčí: Schols, Martens (oba Belg.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/2. Diváci: 1500.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články