Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Problém pro Francouze. Na ME nestačili na Islanďany a cesta pavoukem se jim komplikuje

Francouzští házenkáři jsou na ME v problémech. Cestu do semifinále jim zkomplikovala porážka s Islandem (21:29). Úřadující olympijští vítězové budou situaci muset napravit proti Černé Hoře a Dánsku.

Islandští házenkáři
zdroj: ČTK/AP autor: Zsolt Szigetvary

Island od stavu 4:4 dominoval a už nepustil Francouze do vedení. Naopak první poločas vyhrál nečekaně rozdílem sedmi branek (17:10) a velký náskok uhájil.

Nejlepším střelcem byl Ómar Ingi Magnússon, jenž skóroval desetkrát. Francie měla maximálně pětibrankové střelce, a to tři. Hvězdný Nikola Karabatic proměnil z šesti pokusů jediný.

"Prohráli jsme rozdílem třídy. To se nám už dlouho nestalo," komentoval debakl Karabatic. Islandský brankář Viktor Hallgrímsson se vytáhl proti olympijským šampionům z Tokia patnácti zákroky.

Dánsko zůstalo stoprocentní, nad Chorvatskem zvítězilo 27:25 i zásluhou osmi branek kanonýra Mikkela Hansena. První body mají Nizozemci, kteří po problémech s covidem přišli o kouče i šest hráčů a s pomocí narychlo povolaného gólmana Thijse van Leeuwena a jeho 14 zákrokům zdolali Černou Horu 34:30.

Mistrovství Evropy házenkářů - čtvrtfinálová skupina I v Budapešti:

Černá Hora - Nizozemsko 30:34 (16:18), Francie - Island 21:29 (10:17), Dánsko - Chorvatsko 27:25 (12:11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články