Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Překvapení na MS házenkářek. Obhájkyně zlata z Francie končí už ve skupině

Nečekaně brzy vyhasly šance házenkářek Francie na obhajobu zlata na mistrovství světa. Úřadující šampionky světa i Evropy prohrály na závěr základní skupiny 18:20 s Dánskem a neprošly v Japonsku do hlavní fáze pro nejlepších 12 týmů. Stříbrné olympijské medailistky z Ria de Janeiro skončí na turnaji nejhůře od roku 1990, kdy byly čtrnácté.

Utkání házenkářek Francie - Brazílie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Marco Wolf

Francouzky si zadělaly na problém špatným startem do šampionátu, kdy prohrály s Koreou a remizovaly s Brazílií. Po dalších dvou výhrách nicméně stačil svěřenkyním trenéra Oliviera Krumbholze v přímém duelu o třetí postupové místo ze skupiny C nerozhodný výsledek s Dánskem, na ten ale nedosáhly.

Útěchou pro Francouzky může být, že si už díky triumfu na loňském ME zajistily účast na olympijských hrách v Tokiu, o kterou se na šampionátu v Japonsku také bojuje.

Spolu s Dánskem postoupily do čtvrtfinálové skupiny Korea a Německo, které se rozešly smírně 27:27. Tuto trojici doplní nejlepší trio ze skupiny A Nizozemsko, Norsko a Srbsko. Balkánský tým si dnes vybojoval postup do další fáze díky výhře 29:27 v souboji se Slovinskem.

Ze skupiny C postoupily s plným počtem bodů Španělky, přemožitelky českého týmu z kvalifikace Černohorky a Rumunsko, jež obsadilo třetí místo díky výhře 28:27 v přímém souboji nad sousedním Maďarskem. O vítězství Rumunek rozhodla deseti góly a proměněnou sedmičkou osm sekund před koncem čtyřnásobná nejlepší házenkářka světa Cristina Neaguová.

Ze skupiny D se k nim připojí zatím suverénní Rusko, Švédsko a domácí Japonsko. Týmy si přenášejí do další fáze body dosažené s postupujícími celky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články