Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Prandiho dělovka spasila Francii, Švédové padli v prodloužení. Ve finále je i Dánsko

Švédové titul mistrů Evropy neobhájí. Po velkém obratu v druhém poločase měli postup do finále na dosah a půl minuty před koncem základní hrací doby vedli nad Francií o dvě branky. Olympijští vítězové ale dokázali díky spektakulární ráně Elohima Prandiho z devítimetrového hodu v poslední sekundě vyrovnat a následně zvítězili 34:30 v prodloužení. O první evropské zlato po deseti letech si Francie zahraje s Dánskem, které porazilo před téměř 20 tisíci diváky v Kolíně nad Rýnem domácí Němce 29:26.

Je nám líto, video expirovalo.
Francouzský závěr a Prandiho dělovka v poslední sekundě

Francouzi vedli v poločase o šest branek 17:11, poté jim ale odešla střelba. Obhájci trofeje zabojovali, za deset minut manko smazali a v poslední desetiminutovce to byla Francie, kdo musel dotahovat švédský náskok.

Závěr druhého poločasu ovšem lépe vyšel Francii. Do prodloužení pak také lépe vstoupili zlatí medailisté z Tokia, sérií tří gólů odskočili a náskok už si pohlídali.

Nejlepším střelcem vítězů byl s osmi zásahy Hugo Descat. Francouzi budou útočit na čtvrtý evropský titul. V dresu pětinásobných šampionů Švédů se Felix Claar trefil devětkrát.

Německo hnané bouřlivou kulisou vyhrálo první poločas 14:12, ve druhém se ale i díky širšímu kádru prosadil favorizovaný soupeř.

Dánsko táhli shodně pětibrankoví střelci Emil Jakobsen, Simon Pytlick a Mikkel Hansen. O kontinentální titul si obhájci bronzu zahrají poprvé po deseti letech a zabojují o třetí zlato.

Těžké váhy světové házené se spolu utkají o medaili na čtvrté velké akci za sebou. Duel o třetí místo na předchozím ME i finále loňského světového šampionátu vyhráli Seveřané, olympijské zlato v Tokiu vybojovali Francouzi.

Výsledky mistrovství Evropy házenkářů:

Semifinále: Francie – Švédsko 34:30 po prodloužení (27:27, 17:11), Německo – Dánsko 26:29 (14:12).

O 5. místo: Maďarsko – Slovinsko 23:22 (12:13).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články