Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Praha chce za šest let spolupořádat mistrovství Evropy házenkářů

Praha by v roce 2030 chtěla přivítat nejlepší evropské házenkáře. Pražský primátor Bohuslav Svoboda a prezident svazu Ondřej Zdráhala podepsali dopis na podporu pořadatelství mistrovství Evropy házenkářů. Na pořadatelství šampionátu Praha kandiduje společně s dánským Herningem a polskými Katovicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Praha chce v roce 2030 hostit ME házenkářů včetně finálových bojů

"Učinili jsme spoustu kroků, abychom házenou zpopularizovali. Mužské Euro je největší házenkářskou akcí roku, letos v Německu přišlo přes milion diváků. Věříme, že šampionát získáme a ukážeme fanouškům nejen světovou házenou, ale i krásy Prahy," řekl při slavnostním podpisu Zdráhala.

Vrcholná házenkářská akce se v tuzemsku naposledy konala ještě před rozdělením federace v roce 1990, kdy Československo uspořádalo mistrovství světa mužů. Letos už Česko získalo spolupořadatelství ME 2026 a MS 2031 házenkářek. Obě akce se uskuteční v nové brněnské hale.

"Akce se významem blíží té před více než 30 lety. Házená má dlouhou historii, píše se o ní už v Odyssee. My jako Praha se těšíme, že tady taková akce bude," uvedl primátor Svoboda, který si házenou vyzkoušel během školních let ještě na škváře.

Zájem hostit mužské Euro v roce 2030 mají rovněž Rakousko, Chorvatsko, Estonsko, Francie, Německo a Švýcarsko. Finální kandidáti budou známí v polovině června, o pořadateli by evropská federace EHF měla rozhodnout v prosinci.

Svaz ještě za minulého vedení neuspěl se snahou získat se Slovenskem a Polskem Euro žen v letošním roce. Předtím stáhl rovněž společnou kandidaturu na kontinentální šampionát mužů v letech 2022 nebo 2024.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články