Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Poruba vedení neudržela, v interlize vyhrály házenkářky Michalovců

Házenkářky Michalovců udržely interligovou neporazitelnost i po utkání v Porubě. Začátek utkání jim přitom vůbec nevyšel. Slovenský tým nakonec zvítězil 24:20 a po čtrnáctém kole vede tabulku o pět bodů před českými mistryněmi z Mostu.

Házenkářky Poruby
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Poruba začala proti favoritkám jako z partesu. Michalovce nedokázaly domácí tým zastavit ani oddechovým časem a záhy prohrávaly 1:7. Postupně ale hostující hráčky ztrátu stáhly a krátce po změně stran šly samy do vedení. Definitivně však ostravský zápas rozhodly až v závěrečné desetiminutovce.

Slavia zvítězila ve Zlíně vysoko 38:24, osmi brankami se blýskla Tereza Pokorná. Pražanky i Poruba drží postupové příčky do play-off s tříbodovým náskokem před Olomoucí a Zlínem.

"Určitě už jsme v oblasti mírného optimismu. Ale je důležité hned ten příští zápas doma proti Písku zvládnout a vyhrát. Stejně jako o týden později v Prešově, kde to bude kvůli cestování náročnější, ale když už jsme najeli na vítěznou vlnu, tak se na ní chceme pohybovat co nejdéle," uvedl trenér Slavie Jan Salač.

Interliga házenkářek - 14. kolo:

Zlín - Slavia Praha 24:38 (13:17)
Nejvíce branek: Hradilová 5/1, Nygrýnová 4, Kříčková a Kolářová po 3 - Pokorná 8/3, Galušková 5/1, Svobodová 5.

Poruba - Michalovce 20:24 (13:12)
Nejvíce branek: Michalíková 6, Desortová 5, Konečná 4 - Habánková 6/3, Kišíková 4, Mugošová a Fiľková-Trehubovová po 3, Wollingerová 3/1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články