Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Polští házenkáři dohnali jedenáctigólové manko

Bělehrad – Polským házenkářům se v úvodním utkání osmifinálové fáze mistrovství Evropy v Srbsku povedl málo vídaný návrat do zápasu. Ačkoli po prvním poločasu prohrávali se Švédskem o jedenáct gólů 9:20, podařilo se jim heroickým výkonem dosáhnout na remízu 29:29. Body si rozdělili i Srbové a Němci, kteří v poslední vteřině zachránili remízu 21:21. Do boje o semifinále se na poslední chvíli vrátili vicemistři světa Dánové, kteří gólem dvě sekundy před koncem porazili Makedonce 33:32.

Polsko - Švédsko
zdroj: ČTK/AP

Poláci po nepovedené první půli na soupeře vlétli a zahájili svůj comeback šňůrou čtyř gólů. Švédi, kteří v základní skupině porazili český tým, znervózněli a ztráceli kontrolu nad vývojem zápasu. Přesto stále drželi vedení, než Adam Wišniewski v poslední minutě vyrovnal a zpečetil málo očekávaný happy end pro Polsko.

"Nevím, jestli mám brečet, být naštvaný, nebo šťastný. Je těžké pochopit, co se to na hřišti stalo. Můj tým učinil nemožné možným. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdybychom v první půli nehráli tak hrozně," poznamenal polský kouč Bogdan Wenta.

Jeho tým si ziskem třetího bodu do tabulky osmifinálové skupiny udržel naději na postup do semifinále. Šance Švédů, kteří mají o bod méně, naopak poklesly. "První poločas byl brilantní, druhý katastrofální. Víc se k tomu říct nedá," uvedl manažer švédského týmu Stefan Lövgren, bývalý mistr světa a čtyřnásobný evropský šampion.

Makedonci, kteří poslali z ME domů české házenkáře, také dlouho nad Dánskem vedli, jenže závěr nezvládli. Po tříbrankovém náskoku v poločasu neubránili zejména Mikkela Hansena a alespoň remízu jim dvě sekundy před koncem sebral Hans Lindberg.

O vítězství se nechali připravit také Srbové. Poločas nad Němci vyhráli o pět gólů, ve 34. minutě vedli dokonce o sedm (15:8), ale němečtí hráči po stíhací jízdě vyválčili bod a udrželi se v čele osmifinálové skupiny I v Bělehradě. Čeští házenkáři tak stále zůstali jejich jedinými přemožiteli, přestože už jsou ze šampionátu doma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články