Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Poláci trápili na úvod šampionátu Francouze, favorité si ale závěr pohlídali

Mistrovství světa házenkářů nabídlo na začátek turnaje atraktivní duel mezi domácími Poláky a Francouzi. Ačkoli se Polsko s favoritem přetahovalo o výsledek, Francie v klíčových okamžicích potvrdila, že patří k širšímu okruhu adeptů na titul a mírný náskok přetavila ve vítězství 26:24 i díky několika zákrokům brankáře Vincenta Gérarda v závěru.

Francouzi na šampionátu, který s Polskem spolupořádá Švédsko, usilují o sedmý titul. První poločas nad bojovným soupeřem vyhráli o jediný gól, přestože vedli až o čtyři branky, a ani po přestávce si nedokázali vypracovat bezpečnější náskok.

Poláci se navíc dokonce poněkolikáté dotáhli na soupeře, když ještě srovnali na 21:21. Poté však přišel trhák favoritů a za stavu 25:22 odmítl dramatizaci koncovky gólman Gérard dvěma důležitými zákroky na přelomu 57. a 58. minuty.

Závěr se tak jen dohrával. Nejlepším střelcem vítězů byl Dika Mem, hráč Barcelony nasbíral šest gólů. Ještě o jednu branku víc dal v polském týmu Szymon Sičko. Efektním zakončením v letu se blýskl v utkání Arkadiusz Moryto.

Mistrovství světa házenkářů:

Skupina B (Katovice):

Francie - Polsko 26:24 (14:13)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články