Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Podruhé v historii mezi elitou. Házenkářky Mostu si zahrají Ligu mistryň

Házenkářky Mostu si v nadcházející sezoně zahrají skupinu Ligy mistryň. Evropská federace EHF zařadila české šampionky mezi 16 účastníků prestižní soutěže. Severočešky čeká Liga mistryň podruhé v historii a poprvé od premiérové účasti před třemi lety.

Radost házenkářek Mostu
zdroj: ČTK autor: Šťastný Jan

O Ligu mistryň se tentokrát ucházelo 17 celků. Zatímco devítka týmů měla účast jistou, další osmička včetně Mostu si musela počkat na verdikt evaluační komise EHF. Severočešky nakonec dostaly přednost před německým Dortmundem. K účasti jim pomohlo i vyřazení ruských klubů z pohárů kvůli invazi na Ukrajinu.

V sezoně 2019/20 si Most premiérově zahrál Ligu mistryň poté, co uspěl v kvalifikaci. Ve skupině tehdy obsadil poslední místo s bilancí jedné výhry a remízy a čtyř porážek. V minulých dvou sezonách severočeský klub do prestižní soutěže nebyl přijat.

Vzhledem k nevyhovující hale bude hrát Most své domácí zápasy znovu v azylu v Chomutově. Zatímco před třemi lety se Severočešky představily ve čtyřčlenné skupině, od ročníku 2020/21 je 16 účastníků Ligy mistryň rozděleno do dvou osmičlenných skupin. První dva celky postoupí do čtvrtfinále, týmy na třetím až šestém místě čeká osmifinále.

Los Ligy mistryň se uskuteční 1. července ve Vídni. Vítězství obhajuje norský Kristiansand s českými hráčkami Markétou Jeřábkovou a Janou Knedlíkovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články