Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Po prohře s Ruskem skončili čeští házenkáři ve Zlíně poslední

Zlín – Čeští házenkáři podlehli Rusku ve svém závěrečném zápasu v turnaji O pohár České televize poměrem 27:30. Po úvodním vítězství nad Slovinskem a prohrou s Rakušany tak skončili celkově čtvrtí. Utkání proti Rusku ztratili domácí hráči na počátku druhé části, kdy jim soupeři nastříleli sérii gólů a získali až devítibodový náskok. Vedení Rusové udrželi i přes závěrečný český nápor podpořený sérií přesilových her. Rusko nakonec skončilo druhé za Slovinskem.

Ilustrační foto

Zápas byl v úvodu vyrovnaný, od páté minuty však měli Rusové navrch. Vedli však maximálně o tři góly. Češi dokázali srovnat na 11:11, od té doby neustále prohrávali.

Po začátku druhé půle se českým hráčům přestalo dařit v útoku. Během prvních deseti minut dali jen čtyři góly a Rusové svůj náskok postupně zvyšovali. V závěru si tak mohli dovolit prostřídat a Češi již jenom snížili na konečný rozdíl tří branek.

"Nehráli jsme dobře, stejně jako včera proti Rakousku. Bylo to bez tlaku, drzosti. Kvůli tomu jsme prohráli," zhodnotil výkon týmu trenér Martin Lipták.

Přestože Češi skončili poslední, turnaj podle trenéra splnil záměr. "Jsem s touto akcí spokojený. Hráči totiž chtěli hrát, jen byli v krizi a nešlo to. Hlavně tu ale byla výborná atmosféra a mohli jsme si při absenci mnoha hráčů vyzkoušet nové adepty na reprezentaci," řekl Lipták.

Druhý dnešní duel Slovinska s Rakouskem skončil 32:29. Jelikož všechny čtyři týmy měly po předchozích dvou utkáních po dvou bodech za jedno vítězství a jednu prohru, zvítězili nakonec v turnaji díky skóre Slovinci, třetí místo obsadilo Rakousko.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články