Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po Portugalsku další překážka na cestě za Eurem. Házenkářky se představí v Severní Makedonii

Přiblíží se evropskému šampionátu po náročném utkání v Severní Makedonii? České házenkářky čeká druhý duel v kvalifikaci mistrovství Evropy, po výhře nad Portugalskem nastoupí svěřenkyně trenéra Jana Bašného ve Skopje. Případný úspěch by reprezentantky výrazně přiblížil k vysněnému cíli. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 18:00.

Český celek na úvod kvalifikace proti Portugalsku zvítězil 31:20 po zlepšeném výkonu v druhém poločase. Severní Makedonie prohrála 26:35 ve Švédsku, které je hlavním favoritem skupiny. Na šampionát v příštím roce do Norska a Dánska postoupí první dva týmy.

"Výhra nad Portugalskem byla pro nás splněná povinnost. Věděly jsme, že jestli chceme postoupit, musíme s Portugalskem vyhrát. Teď můžeme jet trochu víc v klidu do Makedonie," řekla hlavní opora českého týmu Iveta Korešová, v minulosti hrající pod dívčím jménem Luzumová.

Český celek startoval na třech z posledních čtyř mistrovství Evropy a na minulém Euru skončil na 15. místě. Na prosincový světový šampionát se reprezentantky o jeden gól nekvalifikovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvanáctigólová šňůra českých házenkářek a ohlasy

Makedonky naopak na posledních třech mistrovstvích Evropy nebyly a mezi světovou elitou chyběly dokonce od roku 2007. V roce 2012 české hráčky zdolaly Makedonii na turnaji v Kyjevě 32:22.

"Myslím, že by to mohl být klíčový zápas. Musíme být realisté, Švédky budou určitě první nebo druhé, takže s tím musíme počítat. My se musíme poprat o to druhé postupové místo a myslím, že to bude právě souboj s Makedonií. Bude tam určitě bouřlivá atmosféra, na to se musíme připravit," řekla Luzumová.

"To, že Makedonky hrály o 24 hodin později než my, je naše výhoda. Mají před sebou navíc dlouhou cestou. Den odpočinku navíc je velká výhoda, navíc máme o den víc na přípravu. Doufám, že tuto výhodu zúročíme," dodal Bašný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články