Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po nervózním začátku demolice. České házenkářky vyhrály nad Portugalskem 31:20

České házenkářky se navzdory pomalejšímu startu rozstřílely a porazily na úvod kvalifikace na mistrovství Evropy v Olomouci Portugalsko 31:20. Nejlepší hráčkou byla vyhlášena ostřílená Iveta Korešová.

Ani ekvilibristika Isabely Goisové nezabránila portugalskému debaklu
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Rozhodl až vstup do druhého poločasu. V první části totiž český tým bojoval s nepřesnostmi v útoku i nedůrazu v obraně. Rozdíl byl po půlhodině jen dvoubodový 13:11.

Na hřiště se až v závěru prvního dějství podívala nejzkušenější Češka Iveta Korešová. Výkon s její účastí ve hře šel výrazně nahoru a Portugalky přestávaly nastolené tempo stíhat. Chvílemi byl rozdíl až patnáctibodový, v závěru však Portugalky mírně korigovaly.

"Větší klid, lepší obrana a neztráceli jsme míče," tak shrnul nejpodstatnější rozdíly mezi prvním a druhým poločasem trenér Jan Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvanáctigólová šňůra českých házenkářek a ohlasy

"Začaly jsme ve druhé půli hrát, co jsme si předsevzaly. Portugalkám došly síly, držely se s námi 30 minut, ale nemají takovou sílu na střídačce," zhodnotila duel Korešová.

V sobotu reprezentantky v druhém utkání nastoupí ve Skopje proti Severní Makedonii, zbývajícím soupeřem je Švédsko. Na šampionát do Norska a Dánska postoupí první dva týmy z každé čtyřčlenné kvalifikační skupiny.

Český celek startoval na třech z posledních čtyř mistrovství Evropy a na minulém Euru skončil na 15. místě. Na prosincový světový šampionát se reprezentantky o jeden gól nekvalifikovaly.

ČR - Portugalsko 31:20 (13:11)

Sestava a branky ČR: Satrapová 1, Kudláčková - Knedlíková 3, Konečná, Mika, Kvášová, Polášková, Kordovská 1, Korešová 4, Hurychová 1, Šustková 2, Adámková 3, Marčíková 1, Zachová 5, Jeřábková 5, Malá 5.

Nejvíce branek Portugalska: Resendeová a Lopesová po 4.

Rozhodčí: Lošak, Šajbanov (oba Ukr.). Sedmimetrové hody: 5/2 - 5/3. Vyloučení: 3:5. Diváci: 700.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články