Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Plzni se nedaří, po Dánsku neuspěla ani v extralize proti Frýdku-Místku

Praha - Házenkáři Plzně nezažívají povedené období. Po výprasku v Poháru EHF v Dánsku nezvládli ani utkání extraligy. Obhájci titulu podlehli v sedmém kole Frýdku-Místku těsně 29:31 a jsou nadále na druhém místě tabulky za Lovosicemi. Pražská Dukla, která vyhrála 31:28 v Karviné, je však třetí jen vinou horšího skóre.

Milan Škvařil z Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Frýdek-Místek měl v dramatické koncovce navrch. V poslední minutě ještě snížil na nejtěsnější rozdíl plzeňský Stojanovič, ale vítězství domácího celku pak pojistil Gřešek. Ten byl s devíti brankami nejlepším střelcem duelu.

Karviná s Duklou na začátku zápasu prohrávala o čtyři góly, ale pak si do branky stoupl Mokroš a v poločase domácí tým vedl 19:16. Závěr utkání však vyšel Pražanům, poslední desetiminutovku vyhrála Dukla 6:1 a rozhodla o svém vítězství.

"Nedařilo se nám bránit karvinské pivoty. Potom nás stálo hodně sil se zase dostat do hry. Druhý poločas byl ale o poznání lepší," uvedl trenér Dukly Jan Josef.

"Zápas jsme prohráli v poslední čtvrthodině, kdy se přestalo v útoku dařit. Bohužel jsme to táhli v osmi lidech a to se pak těžko dá udržet," posteskl si karvinský kouč Radek Bartošic.

Extraliga házenkářů - 7. kolo:

Karviná - Dukla Praha 28:31 (19:16)

Nejvíce branek: Hanisch 8/1, Frančík 6, Monczka 5 - Mubenzem 8, Sviták 6/2, Jeníček 5.

Frýdek-Místek - Plzeň 31:29 (13:12)

Nejvíce branek: Gřešek 9/2, Dyba 6/2, Kichner, V. Petrovský a Pomichálek po 4 - M. Tonar 6, Stojanovic 5, Vinkelhöfer 5/2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy