Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeňští házenkáři rozstříleli Glasgow, ale trenéra Tonara moc nepotěšili

Výhra v součtu o 45 branek posunula házenkáře Plzně do 2. kola Poháru EHF. Oba zápasy prvního kola s týmem z Glasgow sehrál plzeňský tým ve své hale a po nedělní výhře 39:12 zvítězil v odvetě 30:12. V říjnu je čeká silnější soupeř, kterým bude rumunská Constanta. Nejlepším střelcem odvetného utkání byl Jakub Douda se sedmi góly.

Jakub Douda v akci
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Trenér Michal Tonar se nicméně i po další vysoké výhře na hráče zlobil. "V prvním poločase jsme k tomu přistoupili hodně laxně, od celého mančaftu to bylo žalostné. Zbytečně jsme se dostávali do některých situací, v jiných zápasech by nás to stálo vítězství," řekl kouč na klubovém webu.  

Litoval hlavně, že si plzeňští hráči proti slabšímu protivníkovi nezvedli sebevědomí úspěšnou střelbou. "Některé rány neměly parametry, aby vůbec skončily v brance. To mě mrzí. V neděli to vypadalo mnohem lépe, tam jsme byli skoro na 80 procentech úspěšnosti. Ale dneska měli kluci v hlavách, že je rozhodnuto. Není ani možné, abychom si nechali dát za sebou tolik gólů z pivota jako na začátku zápasu," prohlásil.  

V sobotu v Kopřivnici čeká plzeňský tým vstup do extraligy. Tonar uznal, že pohárovými zápasy se hráči na premiéru v nejvyšší české soutěži příliš nenaladili. "To ani náhodou. Vzhledem k soupeři i směrem k našemu výkonu. S tímhle bychom nemohli pomýšlet na úspěch ani proti poslednímu týmu extraligy. Máme čtyři dny na to, abychom se připravili na ostrý start v Kopřivnici. Tam to bude o tisíc procent složitější," prohlásil Tonar.

Glasgow - Plzeň 12:30 (8:16) Nejvíce branek: Gloaguen a Sagias po 4 - Douda 7, Šafránek a Vinkelhöfer po 5. První zápas 12:39, postoupila Plzeň. V říjnovém druhém kole se utká s rumunskou Constantou.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články