Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeňští házenkáři padli poprvé v sezoně. Oslabená Karviná dobyla půdu suveréna

Vítězství s euforií na závěr. Vždyť karvinští házenkáři, kteří před utkáním zaujímali až pátou příčku v tabulce extraligy, uštědřili suverénní Plzni poprvé v sezoně porážku. Po výhře na západě Čech 24:21 Karviná poskočila na třetí pozici, a to hrála například bez lídra Michala Brůny, který při trestu kouče Marka Michaliska vedl tým z lavičky.

Radost házenkářů Karviné s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Talent přitom vedl v poločase o čtyři góly a ještě ve 39. minutě byl stav 18:13. Potom se ale Baníku povedla šestibranková série, na níž se z poloviny podílela polská pravá spojka Artur Urbaňski. A v koncovce už hosté soupeře před sebe nepustili.

"Zvládli jsme to disciplínou a proměňovali jsme šance, což se nám v prvním poločase nedařilo," poukázal Dominik Solák v rozhovoru s Českou televizí na pouhých osm vstřelených branek Karviné v první třicetiminutovce.

Po změně stran jich hosté přidali dvakrát tolik. "Pak nám šlapala obrana a k tomu vynikající Nemanja (brankář Marjanovič)," dodala levá spojka vítězů.

Plzeň po první ztrátě v sezoně udržela vedení v tabulce, kde má nyní dvoubodový náskok. Karviná se posunula na třetí místo o bod za Zubří, které v dalším dohrávaném šlágru remizovalo v hale nyní čtvrtého Nového Veselí 26:26.

Strabag extraliga házenkářů - 10. kolo:

Plzeň - Karviná 21:24 (12:8), Nové Veselí - Zubří 26:26 (13:13)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články