Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeňští házenkáři dokonali obrat. Karvinou v pátém zápase přehráli a slaví titul

Hned dvojnásobný obrat předvedli házenkáři Plzně. V pátém finálovém utkání na obhájce titulu v průběhu prvního poločasu ztráceli i pět branek, nakonec ale vyhráli 30:25. Ačkoliv v sérii prohrávali už 0:2, nakonec tak slaví mistrovský triumf. 

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Plzně ve finále udolali Karvinou

Do utkání lépe vstoupila Karviná, která si postupně vypracovala až pětibodový náskok a držela ho až do úplného závěru poločasu. Pak ale začala chybovat a Plzeň díky povedené pasáži, kterou vyhrála 8:1, skóre otočila a první půli vyhrála 15:13.

Rozjetá Plzeň udržela převahu i ve druhém poločase, naopak trápení Karviné pokračovalo. Slezané zahazovali vyložené šance a několikrát hráli v oslabení. Domácí si bez problémů udržovali od soupeře bezpečný odstup.

Západočeši navzdory několika strkanicím v závěru druhou půli s přehledem vyhráli 15:12 a po roční přestávce se vrátili na extraligový trůn. Završili úspěšnou sezonu, ve které ovládli základní část ligy i pohár.

Celkem si Západočeši připsali osmý titul a v historii samostatné soutěže jsou druhým nejúspěšnějším celkem. Rekord patří s dvanácti triumfy Karviné. Oba rivalové se ve finále extraligy utkali popáté za sebou.

Finále play-off házenkářské extraligy mužů – 5. zápas:

Talent tým Plzeňského kraje – Karviná 30:25 (15:13)

Nejvíce branek: Nejdl 9, Kosteski 6, Douda 5/2 – Skalický 7/1, Fulnek a Užek po 4.

Konečné pořadí: 1. Plzeň, 2. Karviná, 3. Lovosice, 4. Zubří, 5. Dukla Praha, 6. Frýdek-Místek, 7. Jičín, 8. Brno, 9. Kopřivnice, 10. Nové Veselí, 11. Strakonice, 12. Maloměřice, 13. Hranice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články