Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Plzeňští házenkáři deklasovali Karvinou a opět vedou extraligu

Praha - Házenkáři Plzně porazili ve 13. kole extraligy Karvinou 31:21 a vrátili se do čela tabulky. Druhé Lovosice mají zápas k dobru, dva body ztrácí na lídra i Jičín, který zdolal pražskou Duklu 22:20 a Hranice po vítězství nad Kopřivnicí. Na poslední místo tabulky klesl Přerov.

Utkání Lovosice - Dukla
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Karviná na lavičce s manažerem klubu Martinem Kostelníkem držela v Plzni ještě po prvním poločase vyrovnaný stav 13:13, jenže po změně stran se převaha domácího celku projevila naplno. Na vítězství desetibrankovým rozdílem se nejvíce podílel autor sedmi gólů Bečvář.

Jičín nastoupil proti vicemistrům z Dukly opět bez zraněných Zemana a Vocáska a zápas rozhodl drtivým nástupem do druhého poločasu, který mu vynesl pětibrankový náskok. Přestože Pražané mocně dotahovali, manko už nedokázali smazat a i podruhé v sezoně Jičínu podlehli.

Hranice v regionálním derby od počátku diktovaly tempo, Kopřivnice se naposledy přiblížila snížením na 11:12. Pak už se hostům ani přes veškerou snahu kanonýra Krejčiříka a úspěšného exekutora sedmimetrových hodů Hojníka nepodařilo ztrátu zlikvidovat.

Frýdek-Místek sahal po prvním vítězství, s Brnem ale nakonec remizoval 27:27 a připsal si třetí nerozhodný výsledek v sezoně. Favorizovaní Brňané až do poslední minuty vedli, pak ale Dyba vyrovnal a domácí brankář Šoltés zneškodnil Hastíkovi sedmimetrový hod. Frýdek poté usiloval o vítězný gól, i domácí střelci ale v posledních vteřinách ztroskotali na brněnském gólmanu Bavlnkovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články