Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeň využila zaváhání Karviné. Po výhře nad Zubřím je v čele extraligy

Desáté kolo házenkářské extraligy přineslo nového lídra tabulky. Jsou jím hráči Plzně, kteří porazili Zubří 29:23 a díky lepšímu skóre vystřídali na prvním místě Karvinou. Ta v sobotu podlehla 22:27 Lovosicím. 

Zubří, které se s Plzní opět utká ve třetím kole Poháru EHF, šlo sice v úvodu zápasu do vedení, ale poté už měli domácí Západočeši duel pod kontrolou. Na devátém vítězství Plzně za sebou měl největší podíl s osmi góly Jakub Douda, šest branek přidal Tomáš Nejdl.

Plzeň využila sobotního zavání Karviné, která podlehla 22:27 v Lovosicích a utrpěla první porážku v sezoně. Právě slezský vicemistr bude příští týden v pátek dalším soupeřem Plzně.

Hlavním strůjcem lovosické výhry byl dvacetiletý kanonýr Jaroslav Trkovský, jenž nastřílel 13 branek, tedy téměř polovinu gólů svého mužstva. Domácí vyhráli první poločas o čtyři góly a po přestávce nedovolili vicemistrovi přiblížit se blíže než na tři zásahy.

Na Karvinou se může bodově dotáhnout mistrovská Plzeň, pokud v neděli v dalším taháku kola zdolá páté Zubří.

Bodově nastejno s třetími Lovosicemi je Nové Veselí, které bez potíží zvítězilo 30:21 na hřišti předposledních Maloměřic. V třetím dnešním duelu remizovala Dukla 25:25 s Brnem. Hosté z Králova Pole v Praze ani jednou nevedli, v 57. minutě prohrávali o tři branky, ale nebýt zásahu domácího brankáře Tomáše Petržaly v poslední minutě proti šanci Erika Žvaka mohli i vyhrát.

Naopak Hranicím se konečně podařilo zvítězit. "Kluci si za bojovný výkon, za nasazení a hlavně dodržení taktických pokynů v určitých pasážích vítězství zasloužili. Jsem hlavně rád, že konečně jsme prolomili hradbu, kdy jsme měli některé týmy na lopatě a nedokázali jsme to dotáhnout do konce," řekl trenér hranického mužstva Jaroslav Hudeček. Rovnou třetinu gólů vítězného týmu vstřelil Luděk Piwko.

Frýdek-Místek vyhrál těsně první poločas a několikrát vedl i po přestávce, zápas ale ztratil v koncovce. Trenér Daniel Valo připustil, že na jeho svěřencích se podepsalo tréninkové manko způsobené šířením koronaviru v týmu před reprezentační přestávkou. "Bohužel fyzické a možná že i psychické síly docházely. Na konci utkání už toho kluci měli plné zuby a začali jsme dělat chyby v obraně i útoku, což nás stálo zápas," řekl.

10. kolo házenkářské extraligy:

Maloměřice - Nové Veselí 21:30 (7:16) Nejvíce branek: Hastík, Hliničan a Zeman po 3, Kučera 3/2 - Halíček 5, Burnazovič 5/4, Bartůněk 4.

Dukla Praha - KP Brno 25:25 (14:12) Nejvíce branek: Hlinka a M. Březina po 6, F. Březina 4 - Jezdimirovič 7, Živanov 4, Kocich 3/1.

Lovosice - Karviná 27:22 (14:10) Nejvíce branek: Trkovský 13, Kylíšek 4, Malý 3 - Skalický 5/2, V. Patzel a Solák po 4.

Talent tým Plzeňského kraje - Zubří 29:23 (15:11) Nejvíce branek: Douda 8/4, Nejdl 6, Stehlík, Režnický oba 4 - Jurka 5, Mičkal 4/1, Mizera, Mazurek oba 3.

Kopřivnice - Jičín 35:27 (17:10) Nejvíce branek: Hanus 9, Čadra 8/2, Gřes 5 - Kastner 5/1, Dolejší, Freiberg oba 4, Krahulec, Kovařík, Pekař, Doškář, Dolejší, Thorovský všichni 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články