Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň si poradila s Olympiakosem a postupuje do druhého kola Poháru EHF

Plzeň/Praha – Český vicemistr z Plzně si připsal skalp řeckého šampiona Olympiakosu Pireus a po jasné výhře 29:18 v odvetě prvního kola Poháru EHF postupuje. V druhém kole Západočechy čeká španělský celek Helvetia Anaitasuna.

Páteční remízu zajistil Západočechům až z posledního útoku nejlepší střelec týmu Jan Stehlík, autor sedmi gólů. V dnešní odvetě už domácí nepustili soupeře do vedení ani jednou a už do poločasu si vybudovali rozhodující devítigólový náskok. Sedmigólovým střelcem byl tentokrát Michal Tonar.

Mistrovská Dukla vstoupila do soutěže domácí porážkou a hrozí jí vyřazení. Pražané v Edenu nestačili na stříbrný tým islandské ligy FH Hafnarfjördur a do sobotní odvety na soupeřově hřišti si povezou třígólovou ztrátu po prohře 27:30.

První poločas byl vyrovnaný a oba celky se střídaly v těsném vedení, ale domácí propadli v patnáctiminutovém úseku po změně stran a soupeř si vypracoval vedení o deset gólů 28:18.

Závěrečná desetiminutovka naopak patřila Dukle, domácím se povedla osmibranková šňůra až na 27:29, ale na obrat už neměli čas. S osmi góly byl nejlepším domácím střelcem Dieudonné Mubenzem, hostující Odin Thor Rikhardsson dal ještě o branku víc.

Odveta 1. kola Poháru EHF házenkářů

Talent Plzeň - Olympiakos Pireus 29:18 (17:8) Nejvíce branek: M. Tonar 7/2, J. Tonar 6, Poloz 4 - Tziras 4/1, Liapis 3. První zápas 21:21, postupuje Plzeň. 

Úvodní utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů

Dukla Praha - Hafnarfjördur 27:30 (13:14) Nejvíce branek: Mubenzem 8, Šůstek a Blecha po 4 - Rikhardsson 9, Eidsson 6, Rafnsson 5. Odveta se hraje 9. září na Islandu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články