Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň si poradila s Duklou a stáhla svůj odstup na čelo

Plzeň - Házenkáři Plzně porazili v domácím prostředí lídra tabulky Duklu 34:26. Snížili tak svůj odstup na čelo extraligy na tři body a posunuli se před Zubří na druhou příčku. Dukla i přes porážku zůstává s pětatřiceti body v čele.

Utkání Plzeň - Lovosice
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Plzeňští hráči se po předchozí prohře v Hranicích, kde skončila jejich osmizápasová série výher, vrátili na vítěznou vlnu. První poločas sice vyhrála o gól hostující Dukla, která nechala některé klíčové opory odpočívat před nadcházejícím čtvrtfinále Challenge Cupu proti belgickému KV Sasja, po přestávce ale převzali kontrolu domácí.

"Ve druhé půli jsme se zlepšili, trochu jsme pozměnili obranný systém a začali jsme hrát ofenzivněji. Dostávali jsme se do brejků, během dvou minut jsme ten rozdíl udělali, potom už Dukla nenašla sílu to otočit," zhodnotil nástup svých svěřenců do druhého poločasu trenér Plzně Martin Šetlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Talent M.A.T. Plzeň - HC Dukla Praha

V obměněné sestavě Dukly nastoupil i zkušený bývalý reprezentant a sportovní ředitel Daniel Čurda, ani on však nedokázal přibrzdit brankostroj domácích. Dukla kupila chyby a Plzeň nakonec vyhrála rozdílem osmi gólů.

Kouč hostů Jan Josef byl i přes prohru spokojený s tím, jak se předvedli náhradníci. "Myslím, že ukázali, že je tam vzrůstající tendence," řekl a zalitoval chvilkového výpadku, který soupeře pustil do trháku. "Nemuselo to být o osm, na deset minut jsme trochu vypadli a udělali spoustu chyb, odehráli jsme mnoho míčů do jejich rukou," uvedl.

Extraliga házenkářů - 21. kolo:

Plzeň - Dukla Praha 34:26 (17:18)

Nejvíce branek: Škvařil 8, Poloz 7/3, Tonar a Strýc po 5, Vinkelhöfer 5/1 - Kývala 7, Kastner 7/3, Bednář 5.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články