Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeň si pojistila vedení, Zubří v klání dvou tváří porazilo Jičín

Čtvrté Zubří hostilo v sobotu osmý Jičín, jemuž chybělo několik důležitých hráčů. Přesto v první půli dominoval díky lepší střelbě outsider a vyhrál ji 15:11. V druhém dějství domácí sáhli mimo jiné ke hře bez brankáře a radikálně zlepšili svůj výkon, díky čemuž otočili na 30:24. Po 17 kolech zůstaly oba týmy na svých pozicích. Talent Plzeň přivítal ve svých řadách novou posilu Stefana Terziče ze Srbska. Jeho šest gólů pomohlo v neděli sestřelit Hranice 34:25. Západočeši tak udrželi v tabulce pětibodový náskok před šikem Dukla-Karviná. 

Porada HC Zubří
zdroj: Facebook - HC Zubří autor: Facebook - HC Zubří

První půli hosté opanovali překvapivě 15:11, protože byli jasně úspěšnější při střelbě a jejich efektivita střelby činila 63 %. V brance Zubří zažil špatný den Josef Malina, který chytil jedinou střelu, a tak ho před první sirénou vystřídal Šimon Mizera.

Impuls domácím pomohl a na svého soupeře se i díky častému risku bez brankáře zvládli dotáhnout a koncovku pro sebe urvali. Navíc hosté neměli už kam sáhnout, protože jich hodně chybělo a například Ondřej Šulc se vrátil po čtyřměsíčním zranění. V koncovce vedoucí domácí napětí nepřipustili.

"Nový rok nás nezastihl v dobré psychické pohodě hráčů. Důležité je, že jsme takto zpackané utkání dokázali otočit. Je pravda, že soupeř kvůli zraněním ke konci už tolik nemohl, což nám pomohlo," hodnotil trenér domácích Dušan Poloz.

Překvapivě i na druhé straně alespoň s hrou panovala spokojenost. "Pochválil bych náš mančaft za prvních 45 minut. Varoval jsem hráče před začátkem druhé půle, nicméně jsme přes množství šancí nedokázali odskočit na větší náskok, čehož Zubří využilo a koncovkuopanovalo," uvedl trenér Jičína Petr Mašat.

Hranicím se nejdříve do cesty postavilo auto, pak Terzič 

Utkání v Plzni mělo dramatickou předehru, neboť Hraničtí cestovali k zápasu až dnes vlakem, který se srazil s autem a nabral hodinové zpoždění. Duel tak začal o 40 minut později. Domácí favorit kráčel od úvodu za vítězstvím, hosté se dokázali jen jednou přiblížit na rozdíl jednoho gólu (12:11), ale více jim Plzeň nedovolila.

Tim Janko Boganič z Plzně
zdroj: Facebook - Talent Plzeň


"Chtěl bych hlavně poděkovat divákům, že měli trpělivost a zůstali v hale, i když se začátek zápasu opozdil. Navíc jich přišlo hodně, takže mě trošku mrzí, že jsme nepředvedli ještě lepší výkon a neodvděčili jsme se jim výraznějším vítězstvím. Asi se na našem výkonu podepsalo i čekání, kluci byli v hale od devíti hodin a začalo se skoro ve dvanáct," uvedl plzeňský trenér Michal Tonar.

"Ale jsem rád za dva body, vítězství o devět branek je dobré, i když jsem v naší hře viděl i chyby, zejména v defenzivě. Ale je to logické, Stefan Terzič je s námi teprve dva týdny, v obraně malinko hoří. Nechci jeho výkon hodnotit jen podle nastřílených branek. Ale věřím, že to i on brzy pochopí a bude pevnou součástí týmu," komentoval kouč výkon šestadvacetileté spojky. Terzič, jenž v úvodu kariéry vyhrál v roce 2013 s Hamburkem Ligu mistrů, posílil Plzeň minulý týden z rumunského celku Potaissa Turda.

Strabag extraliga házenkářů - 17. kolo:

Lovosice - Nové Veselí 30:28 (16:15)

Nejvíce branek: Motl 15/7, Holubec 4, Jelínek 3 - Sekulič 7, Turčenko 5/3, Ptáčník 4.

Plzeň - Hranice 34:25 (17:13)

Nejvíce branek: Douda a Terzič po 6, J. Tonar a Wildt po 4 - Andrš 7, Polášek 4, Mlotek 3, Piwko 3/1.

Zubří - Jičín 30:24 (11:15)

Nejvíce branek: Jurka 10/1, Hlinka 8, Šustáček a Dořičák po 3 - Šulc 7, Kovařík, Milko a Kostelecký po 3.

Kopřivnice - KP Brno 32:27 (18:12)

Nejvíce branek: Hanus 9, Fulnek 5, Donoso a Hiraldo po 4 - Hastík, Stein a Janíček po 4, Bosák 3, Kučera 3/3.

Plzeň - Hranice 34:25 (17:13)
Nejvíce branek: Douda a Terzič po 6, J. Tonar a Wildt po 4 - Andrš 7, Polášek 4, Mlotek 3, Piwko 3/1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články