Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň s Karvinou popáté. O házenkářský titul se utkají staří známí

Finalisté, jak je známe. Házenkáři Karviné porazili ve čtvrtém semifinále Lovosice 34:29 a sérii ovládli 3:1 na zápasy. Ve finále se obhájce prvenství popáté v řadě utká s Plzní, která si po výhře 38:32 v Zubří zahraje o extraligový titul poosmé za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň postoupila do finále

Jedenácti brankami přispěl k vítězství Plzně Jakub Douda, ještě o dvě trefy více zaznamenal domácí Lukáš Mořkovský. Sérii Talent tým vyhrál 3:1 na zápasy.

Vítěz základní části z Plzně téměř celé utkání vedl, první poločas vyhráli svěřenci trenéra Petra Štochla 22:18. Po změně stran narostl jejich náskok až na devět gólů, domácí v závěru už jen zkorigovali skóre.

Také Karviná mířila jistě za postupem, po půli vedla o osm gólů. Lovosice, které v základní části skončily druhé, se po změně stran dotáhly na rozdíl tří branek. Karvinští si ale náskok pohlídali. Šesti trefami se na tom podílel Denis Harabiš.

"Kluci k zápasu přistoupili velmi koncentrovaně a vyhecovaně. V prvním poločase jsme jasně dominovali, pak sice soupeř snížil, ale nejde držet takovou kvalitu po celý zápas. Myslím, že jsme si to slušně pohlídali, a těšíme se na finále s Plzní,“ řekl trenér Karviné Michal Brůna.

Plzeňští mají na kontě osm domácích titulů, od sezony 2014/15 ani jednou nechyběli ve finále. Uspěli čtyřikrát, jednou se radovala Dukla a dvakrát Karviná. Karvinští se i se dvěma federálními tituly radovali celkem čtrnáctkrát, loni Plzeň po dvou finálových porážkách zdolali 3:2 na zápasy.

Výsledky semifinále play-off házenkářské extraligy mužů

Zubří – Talent tým Plzeňského kraje 32:38 (18:22)

Nejvíce branek: Mořkovský 13/4, Mičkal 8, Šišák 3 - Douda 11/4, Bláha 7, Režnický 5. Konečný stav série: 1:3.

Karviná – Losovice 34:29 (21:13)

Nejvíce branek: Harabiš 6/1, Fulnek, Užek a Solák po 5 - Trkovský 6, Kupa 6/3, Chotěborský 5/2. Konečný stav série 3:1.

O 5. až 8. místo - 1. zápas:

Frýdek-Místek – Jičín 36:30 (17:16)

Nejvíce branek: Noworyta 7, Gřešek 5, Choleva 5/1 - J. Dolejší 8, Hlava a Ženatý po 6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články