Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Plzeň otevřela semifinálovou sérii s Lovosicemi jednoznačným triumfem

Plzeň - Suverénním vítězstvím nejlepšího mužstva základní části z Plzně začalo semifinále play-off házenkářské extraligy. Západočeši vedli nad Lovosicemi už v poločase rozdílem osmi branek a nakonec zvítězili 34:26. Sedmi góly zazářil Michal Tonar, šestkrát rozvlnil síť soupeře Milan Škvařil.   

Milan Škvařil (vlevo) v dresu Plzně
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Vstoupili jsme do zápasu koncentrovaně, od samého začátku bylo na našich hráčích vidět maximální odhodlání. Udělali jsme ale jenom první krok, v zítřejší odvetě čekám úplně jiný zápas," uvedl trenér vítězů Martin Šetlík.

Plzeň vyhrála základní část a také v play-off si udržela neporazitelnost v domácím prostředí. Lovosice sice obhájce titulu dokázaly na konci ledna zdolat ve finále Českého poháru, ale tentokrát prohrávaly po deseti minutách 2:6 a krátce před přestávkou už o deset gólů. To už v sestavě hostí chyběl zraněný Bouček, který odstoupil po Škvařilově faulu. Ve druhé půli se první semifinálový souboj víceméně dohrával.

"V první desetiminutovce jsme udělali šest technických chyb. Nulová agresivita v obraně, úplně jsme si nechali rozstřílet gólmana Adamíka. I Plzeň udělala v první půli na její poměry hodně chyb, ale my jsme je nepotrestali. Propadli jsme ve všech částech hry," postěžoval si lovosický kouč Milan Berka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň v prvním semifinále smetla Lovosice

Semifinále play-off extraligy házenkářů - 1. zápas:

Plzeň - Lovosice 34:26 (20:12)

Nejvíce branek: M. Tonar 7, M. Škvařil 6, Poloz 6/3 - Motl a Bičiště po 4, Sýkora 4/2, Malý 4/3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články