Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň odskakuje na čele tabulky. Rival z Karviné nezvládl závěr šlágru extraligy

Plzeňští házenkáři natáhli sérii výher na čtyři. Na čele tabulky extraligy si po dohrávce 17. kola vytvořili před rivalem a loňským soupeřem z finále Karvinou tříbodový náskok díky výhře 31:29. Karvinští v závěru utkání nezvládli přesilovku při dvojnásobném oslabení domácích. Mají však ještě utkání k dobru oproti Plzni.

V další repríze posledního finále play-off Západočeši oplatili soupeři říjnovou dvougólovou porážku z Karviné (22:24). "Myslím si, že nám je celkem jedno, jestli půjdeme z prvního nebo čtvrtého místa, budeme silní v play-off," prohlásil odhodlaně karvinský klíčový hráč Michal Brůna.

Baník po nečekaném domácím zaváhání proti Kopřivnici zůstal v soutěži bez bodu podruhé za sebou. Má ještě utkání k dobru, ale k případnému triumfu v základní části nyní bude potřebovat zaváhání Plzně.

V dramatickém a emotivním utkání plném vyloučení vyhráli domácí první poločas o dva góly, ale za šest minut po změně stran už byl ve vedení po dlouhé době soupeř.

Po přetahované o každý gól se až v poslední desetiminutovce plzeňským hráčům pod vedením autora devíti gólů Jakuba Tonara povedl dvakrát minitrhák do dvoubrankového vedení a ve druhém případě už příliš chybující hosté na obrat neměli čas a souboj o první místo nezvládli.

"Jsem rád, že jsme vyhráli, to, že mi to tam napadalo, jsou plusové body, ale nějaký díl na gólech mají spoluhráči. Měl jsem to suprově natažené z pravé strany, od bráchy i Honzy Stehlíka. Měl jsem dost prostoru na střely," popsal střelec Tonar. 

Extraliga házenkářů - 17. kolo:

Plzeň - Karviná 31:29 (16:14)

Nejvíce branek: J. Tonar 9, Stehlík 7, M. Tonar 7/2 - Zbránek 7, Monczka 7/4, Solák a Nedoma po 4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články