Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

Plzeň napravila úvodní prohru a přehrála Jičín. Karviná deklasovala Maloměřice

Úřadující vicemistr házenkářské extraligy si spravil chuť po úvodním zaváhání sezony. Plzeň v prvním kole těsně nestačila na Frýdek-Místek (22:23), ale nyní doma jasně porazila Jičín 34:24. Úřadující mistr Baník Karviná ve druhém kole nové sezony opět nastřílel více než čtyřicet branek. Svěřenci trenéra Michala Brůny vyhráli 46:31 na hřišti Maloměřic a navázali na triumf 40:19 nad Strakonicemi z minulého týdne.

Házenkáři Plzně
zdroj: talentplzen.cz

Talent tým byl od začátku lepší, ve 13. minutě měl k dobru osmibrankový náskok a nakonec přehrál soupeře dvouciferným rozdílem. Jičínští zůstali zkraje ročníku bez bodu.

"Nekoukali jsme moc na zápas ve Frýdku-Místku, chtěli jsme zvládnout tenhle. Brzy jsme utekli a měli ho pod kontrolou. Ve druhé půli už jsme hodně šetřili stěžejní hráče, ještě ne všichni jsou zdraví," řekl trenér Západočechů Petr Štochl České televizi. Střelecky se nejvíce prosadil jeho svěřenec Daniel Bláha, jenž skóroval desetkrát.

Utkání mezi pražskou Duklou a Zubřím bylo na žádost hostů kvůli povodňové situaci odloženo. Náhradní termín zatím kluby neoznámily.

Karviná proti týmu, jenž v předchozích dvou sezonách uhájil extraligovou příslušnost až v baráži, splnila roli jasného favorita. Nad brněnským klubem, který hraje nejvyšší soutěž od roku 2019, zvítězil Baník i v jedenáctém vzájemném duelu a navázal na nedávný postup do skupinové fáze Evropské ligy přes bosenský Izvidač. Devíti brankami se na vítězství Karviné podíleli Matěj Nantl a Ilja Blyzňuk, na straně poražených se sedmkrát trefili David Růža a Jan Mucha.

Druhou výhru má také KP Brno, které zvítězilo v Novém Veselí 34:26. Venku uspěly rovněž Lovosice, Frýdek-Místek zdolaly 35:23. Duel Strakonice – Kopřivnice byl kvůli cestovním komplikacím hostů způsobeným extrémními srážkami odložen.

Chance extraliga házenkářů – 2. kolo:

Talent tým Plzeňského kraje – Jičín 34:24 (18:9)
Nejvíce branek: Bláha 10, Dokoupil 7, Skopár 4/1 – Doškář 7/2, Hajer 4, Drbohlav 3, Hájek 3/1.

Maloměřice  Karviná 31:46 (15:23)
Nejvíce branek: Růža 7, Mucha 7/3, Kachlík 4, Cibulec 4/1 – Nantl 9, Blyzňuk 9/2, Široký 7.

Nové Veselí  KP Brno 26:34 (14:17)
Nejvíce branek: Šůstek 5, Blaškovič 5/4, Tůma a Popela po 4 – Moješcik 9/2, Vukičevič 7, Ratkovský 5.

Frýdek-Místek  Lovosice 23:35 (12:19)
Nejvíce branek: Choleva 5/2, Bureš 4, Rumian a S. Mlotek po 3 – Chajan 8, Chotěborský 7/3, Heřmanovský 5.

Strakonice – Kopřivnice odloženo.

Dukla Praha – Zubří odloženo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články