Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Play-off národní ligy házenkářek se dohrávat nebude, sezona zůstane bez mistryň

Národní play-off nejvyšší soutěže házenkářek bylo kvůli pandemii nového typu koronaviru zrušeno. Rozhodla o tom exekutiva českého svazu. Za tuto sezonu nebude udělen ani titul. Final Four domácího poháru bylo po dohodě se všemi účastníky odloženo na srpen.

Borovská z Baníku Most v souboji se soupeřkami
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Ženská nejvyšší soutěž následovala mužskou extraligu, která byla předčasně ukončena už na začátku dubna a mistrovský titul rovněž nebyl udělen. Svaz pouze v obou soutěžích pro marketingové potřeby klubů vyhlásil pořadí na základě odehraných kol základní části.

Ženám, které hrají základní část coby česko-slovenskou interligu, vládl Most. Severočešky už v únoru společnou soutěž s bývalým federálním partnerem s předstihem vyhrály. Interliga byla předčasně ukončena 31. března dvě kola před závěrem základní části.

V národním play-off se měly představit čtyři nejlepší české celky. "Pro dohrání soutěže formou play-off se vyslovilo pouze jedno družstvo, ostatní tři se vyslovila striktně proti," uvedl předseda soutěžní komise Petr Novák.

"Argumenty pro dohrání spočívaly především v oblasti marketingového zhodnocení play-off, argumenty proti byly zejména zdravotní riziko, nízký objem tréninkové přípravy, rekonstrukce hal, ukončení platnosti smluv některých hráček nebo jejich studijní povinnosti," dodal Novák. O účastnících příštího ročníku soutěže exekutiva teprve rozhodne s ohledem na výsledky v této sezoně.

Jedinou házenkářskou soutěží této sezony, která ještě v Česku nebyla kvůli pandemii ukončena, je Final Four ženského poháru. V něm se mají představit Most, Písek, Olomouc a Poruba. Předběžným termínem je 22. a 23. srpen, původně se mělo hrát v polovině března.

"Pro dohrání Final Four se vyslovila všechna čtyři zúčastněná družstva. Byl dohodnut i předběžný termín, se kterým souhlasila všechna družstva. Soutěžní komise ČSH souhlasí s dohráním přesto, že Final Four proběhne až v následujícím soutěžním ročníku. Předpokládá se stejný formát a místo, jak bylo plánováno," uvedl Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články