Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Perná noc, přesto premiérová výhra na MS. Pod Kapverďany praskly postele

Že by se kapverdští házenkáři vyspali do růžova před očekávaným prvním duelem mistrovství světa, to se říct tedy nedá. Přesto jej zvládli, když porazili poměrně jednoznačně Uruguay 33:25. V Göteborgu mělo šest hráčů reprezentace Kapverd neklidnou noc, v hotelu pod nimi praskly postele.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kapverdy – Uruguay

Kapverdští házenkáři zatím celkově nemají na mistrovstvích světa příliš pohody. Afričané debutovali na světovém šampionátu předloni v Egyptě, kde začali porážkou s Maďarskem. Zbylé zápasy však prohráli 0:10 kontumačně kvůli koronavirové nákaze v týmu.

Letos pravděpodobně šampionát dohrají, ale před úvodním a pro ně klíčovým zápasem na turnaji s Uruguayci se část týmu nevyspala. Šest hráčů se v noci před utkáním stěhovalo, protože pod nimi v hotelu praskly postele.

"Nechápu, co si v hotelu mysleli. Někteří z hráčů mají dva metry a váží přes sto kilo. Přitom museli spát na dřevěných palandách, které to nevydržely," řekl švédskému listu Aftenposten člen kapverdské výpravy Nilton Delgado.

Africký celek to ale nerozhodilo. Přišla cenná výhra, protože ze základních skupin postupují tři celky a dalšími soupeři Kapverd jsou favorizovaní Švédové a Brazilci.

Těžko říct, jestli nevyspanými hráči byli Gualther Furtado, Elledy Semedo a Bruno Landim. Pokud ano, tak klobouk dolů před nimi. Svou zemi dotáhli k velkému úspěchu. První jmenovaný díky šesti trefám, zbylí dva se prosadili pětkrát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články