Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ověřili jsme si, jak fungujeme pod tlakem, hodnotí Nocar

Dauhá – Manažer české házenkářské reprezentace Karel Nocar upíná veškerou pozornost k Prezidentskému poháru. Národní tým skončil v základní skupině na pátém místě a čeká jej pouze boj o umístění. I tak se ale může těšit na kvalitního soupeře z Ruska a jednoho z dvojice Bosna a Hercegovina - Bělorusko. Podle Nocara je i tak důležité, že tým nasbíral v Kataru zkušenosti a doufá, že se to na něm v budoucnu odrazí. V rozhovoru pro web ČT sport odhaduje i čtvrtfinálové dvojice a svůj tip na konečného vítěze MS.

Karel Nocar (vlevo) na tribuně v utkání českých házenkářů na MA proti Alžírsku
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Vyřazovací část mistrovství světa už bude pokračovat bez českého týmu, jak vidíte její průběh?

Favoriti, kteří ve vyřazovacích bojích měli být, tam jsou. Jsem zvědav, kdo se dostane mezi posledních osm. Mimo silnou čtyřku, kde budou určitě Chorvati, Španělé, Francouzi a Dánové, tam bude ještě Švédsko, Německo, přes Rakousko se tam dostane Katar, zajímavý souboj bude také souboj Slovinska s Makedonií. Můj tip je Slovinsko a tyhle týmy budou tvořit dvojice pro čtvrtfinále. A titul vyhraje opět Francie.

Jak nahlížíte zpětně na tu kontroverzní divokou kartu pro Německo?

Už se k tomu nemá moc cenu vracet, strašně se to probíralo, hodně lidí ví, jak to bylo. Když vezmu ten sportovní aspekt, Němcům se na tomhle mistrovství daří a pokud budou v té hře, jakou předvádí, pokračovat, mohou jít ještě daleko.

Je nám líto, video expirovalo.
Nocar: Jsme rádi za další dva zápasy s kvalitními soupeři

Jaké jsou šance českého týmu v Prezidentském poháru?

Začínáme v pondělí proti Rusku, jsme ve skupině, která bude hrát o 17. až 20. místo. Je důležité, abychom pokračovali v tendenci dostat to nahoru, zkvalitnit hru a jednotlivé činnosti. V každém případě nás čekají dva kvalitní soupeři.

Jaká pozitiva světový šampionát reprezentaci přinesl?

V krátkém čase máme sedm kvalitních utkání. Myslím, že je to velice náročné. Můžeme si ověřit, jak fungujeme pod tlakem a únavou, jak jednotlivci, tak kolektiv. Tlak je vždycky dobrý k tomu, že člověka posune a dokáže z něj vymáčknout víc. Člověk se dokáže dostat k věcem, k nimž by se normálně nedostal. Samotné mistrovství světa je vždy koncentrace toho nejlepšího, co v daný moment na světě je.

Je současné složení týmu optimální?

Hráči, kteří jsou v téhle šestnáctce a byli vybráni, si tu zaslouží být. Předtím, než jsme přijeli, tam byla nějaká zranění, ale ta ke sportu patří. Trenéři vybrali hráče, o nichž byli přesvědčeni, že týmu přinesou nejvíc.

Co rozkolísané výkony brankářů, nečekalo se víc?

Bylo to téma. Kluci si to sami uvědomovali. Vždycky přinášeli nadstandardní kvalitu, český nároďák se o výkony defenzivy vždycky opíral. V přípravě s Německem a prvních třech zápasech to nebylo to, na co bychom byli zvyklí, a co oni od sebe očekávali. V posledních dvou zápasech Petr Štochl ukázal svou kvalitu a dopomohl ke dvěma výrazným vítězstvím.

Jaké dojmy si odvezete z organizace katarského šampionátu?

Zázemí je tu neuvěřitelné, ale je trochu smutné, že ty haly nejsou plné. Co máme informace, tak Katařani skoupili lístky a haly zřejmě budou prázdné. Nevím, jestli se bojí bezpečnosti, nebo jestli tam jsou nějaké další zájmy, ale k házené fanoušci patří a já doufám, že aspoň na tu finálovou fázi se to povede naplnit. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články