Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ostravské házenkářky zvládly odvetu proti Elblagu a jsou v semifinále

Ostrava - Házenkářky Poruby postoupily do semifinále Vyzývacího poháru a postaraly se o největší úspěch v klubové historii. Po pětibrankové prohře v Polsku zvítězily svěřenkyně trenéra Petera Olšavského v domácí odvetě nad Elblagem vysoko 27:14. V dubnovém semifinále se Ostravanky utkají s vítězem švédsko-španělského duelu Höörs - Guardes.

Házenkářky Poruby
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Po středečním nevydařeném interligovém utkání s Trenčínem jsme si hodně věcí v kabině vyříkali. A bylo to chvílemi i ostřejší. Nakonec se ukázalo, že nás možná i tyto věci, jak se někdy říká, nakoply," řekl Olšavský.

"Holky podaly doopravdy hodně kvalitní a soustředěný výkon, hlavně v obranné fázi. Svědčí o tom i to, že jsme v posledních patnácti minutách nedostali gól. Důležité bylo, že jsme se nedívali na skóre a soustředili se jen na náš výkon," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Poruby postoupily do semifinále Vyzývacího poháru

Porubské hráčky před týdnem v Polsku doplatily na neproměňování vyložených šancí. V odvetě si ale v tomto směru počínaly mnohem lépe, i když jim chybělo zraněné trio Minarčíková, Varmužová, Maiwaelderová.

Už během úvodních dvaceti minut smazaly ve vyprodané hale manko z prvního zápasu a krátce před poločasem vedly 13:6. "Proti prvnímu utkání jsme výrazně zlepšili koncovku. Opět se potvrdilo, že proti kvalitním týmům se umíme vyhecovat a roste i náš výkon. Ve druhém poločase gradoval," vyzdvihl kouč.

Poruba velmi dobře bránila a nadále se jí dařilo také v útoku, potřebný náskok si tak domácí tým udržoval i po změně stran. Deset minut před koncem vedl 22:14 a gólmanka Markéta Doláková pak už polským soupeřkám nedovolila snížit.

"Podaly jsme určitě nejlepší výkon v sezoně. Velmi dobře jsme bránily a pohlídaly si největší hvězdy soupeře. Jsme všechny velmi šťastné, že postupujeme do semifinále, protože to je historický úspěch porubského klubu," uvedla kapitánka Leona Šviráková.

Sokol Poruba - Kram Start Elblag 27:14 (14:8)

Nejvíce branek: Konečná a Tomašechová po 5, Šviráková, Rechtorisová a Marčíková po 4 - Dankowská 4, Balsamová, Swierzewská, Andrzejewská a Wagová po 2. Rozhodčí: Kaludjerovič, Vujačič (oba Č. Hora). Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/1. Vyloučení: 1:3. Diváci: 675. První zápas 24:29, postoupila Poruba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články