Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Obhájkyně zlata končí. Černohorky v semifinále ME prohrály se Španělskem

Budapešť – Zlaté medaile z mistrovství Evropy házenkářek budou mít nového držitele. Obhájkyně celkového triumfu z Černé Hory totiž skončily v semifinále, když v Budapešti prohrály se Španělskem 18:19. To se díky výhře utká ve finále s olympijskými vítězkami z Norska, které v severském souboji porazily Švédsko 29:25 a o nejcennější kov si na ME zahrají posedmé za sebou.

Slavící házenkářky Španělska
zdroj: ISIFA/AFP autor: FERENC ISZA

Španělkám s výtečně chytající Navarrovou dokonale vyšel úvod zápasu, ve 23. minutě vedly 11:4, pak se ale jejich náskok začal tenčit. V druhé půli nedaly čtvrt hodiny ani gól, Černá Hora toho ale dokázala využít jen ke snížení na 13:16. V předposlední i v poslední minutě se pak obhájkyně zlata ještě přiblížily až na jediný gól, ale vyrovnat jim už soupeř nedovolil.

Španělky tak budou v neděli hrát o první evropský titul, dosud z ME mají jen stříbro z roku 2008, kdy je ve finále třináctigólovým rozdílem rozstřílelo Norsko. Poté však španělský tým získal bronz na MS 2011 i na olympijském turnaji v Londýně.

Norky potvrdily roli favoritek, Švédsko ve večerním semifinále ani jednou nepustily do vedení. Vyhrát evropský šampionát mohou už pošesté.

Mistrovství Evropy házenkářek v Budapešti:

Semifinále:

Španělsko - Černá Hora 19:18 (13:8) Nejvíce branek: Pinedová 5, Manguéová 4, Chavezová a Penaová po 3 - Radičevičová 6, Bulatovičová 4.

Norsko - Švédsko 29:25 (13:11) Nejvíce branek: Lokeová 6, Mörková 5, Riegelhuthová 4 - Gulldénová 9, Odenová 3.

O 5. místo:

Francie - Maďarsko 26:25 (16:13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články