Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Obhájci titulu z Plzně vstoupili do nového extraligového ročníku jasnou výhrou nad Zubří

Házenkáři Plzně vstoupili do extraligy suverénním vítězstvím 36:27 nad Zubřím. Obhájci titulu si hlídali vývoj celého utkání a zvládli další důležitý duel po postupu v Poháru EHF. Hostům nepomohlo ani deset gólů Tomáše Řezníčka, levorukého navrátilce ze Švédska.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň na úvod sezony přejela Zubří

"Takový průběh zápasu jsem nečekal. Zubří velmi posílilo, ale zatím se nemůžeme radovat, musíme pracovat dál," uvedl se šesti góly nejlepší plzeňský střelec utkání Jan Chmelík.

Západočeši v sobotu vybojovali postup do druhého kola Poháru EHF přes islandský tým Haukar a dnes zahájili cestu za domácí trofejí. Zubří vzbuzovalo po letním posílení kádru respekt a poločas drželo s favoritem krok (19:16). Po přestávce se hosté přiblížili na rozdíl jedné branky, ale víc Plzeňští nedovolili.

Domácí se s rolí favorita vypořádali bez problémů, přestože jim chyběli zraněný Jakub Tonar i spojka Michal Tonar, jenž si hledá zahraniční angažmá.

Tabulce po prvním kole vévodí pražská Dukla, která deklasovala Jičín 29:16. Nové Veselí je druhé po vysokém vítězství nad Maloměřicemi 30:19.

Plzeň - Zubří 36:27 (19:16)

Nejvíce branek: Chmelík 6, Macháč 5, Šafránek 5/2 - Řezníček 10/1, Hrstka 6/5, Hybner 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články